Sarbatoarea Craciunului si a Anului Nou

Cele mai bune plante pentru digestie… Sunt foarte bune mai ales de sărbători!

 

 

Cele mai bune plante pentru digestie… Sunt foarte bune mai ales de sărbători!

 

 

Odată cu apariția anotimpului rece, mesele devin din ce în ce mai îmbelșugate iar uneori festinurile din ziua de Crăciun sau Anul Nou dau organismul peste cap. Iată care sunt plantele cele mai bune pentru a scăpa de această problemă.

Ghimbirul elimină gazele intestinale

E adevărat că anghinarea nu are un gust prea plăcut, dar are efecte absolut remarcabile asupra activității vezicii urinare.

Ceaiul de anghinare, o minune pentru digestia lentă se prepară astfel: două lingurițe cu plantă se lasă la infuzat în 250 ml apă fierbinte timp de 20 de minute. Se consumă trei căni pe zi, cu o oră înaintea meselor principale. Renumit pentru efectele sale binefăcătoare asupra digestiei îl are și ghimbirul, care pe lângă faptul că elimină gazele intestinale, reduce și senzația de greață. Infuzia de ghimbir se prepară din câteva feliuțe de plantă la o cană cu apă fierbinte.

Se administrează cantitatea obținută împărțită în trei reprize. Pentru un efect maxim, se folosește ghimbirul proaspăt.

Sunătoarea protejează mucoasa gastrică

Pentru reducerea spasmelor intestinale, ceaiul de sunătoare este un adevărat elixir. O linguriță cu plantă se infuzează timp de zece minute în 300 ml apă clocotită. Se consumă o cană după masă. Combinarea la întâmplare a preparatelor culinare sau consumul acestora în grabă aduce cu sine neplăcuta balonare.

În acest caz, ajutorul vine de la ceaiul de anason. Infuzia se prepară dintr-o linguriță cu semințe la o cană cu apă clocotită, care se lasă la infuzat timp de zece minute. Se consumă o cană cu ceai cu înghițituri mici atât înainte de masă cât și între mese. Excepționale pentru a preveni apariția gazelor intestinale sunt mărarul și chimenul.

Decoctul de mărar se obține astfel: o linguriță cu semințe de mărar se fierbe timp de zece minute în 200 ml apă, se lasă lichidul la răcit apoi se strecoară. Se consumă din această licoare două lingurițe, din patru în patru ore.

În același scop se recomandă și infuzia de chimen. Aceasta se prepară dintr-o linguriță cu semințe la o jumătate de litru de apă. Preparatul se lasă la infuzat un sfert de oră și se consumă de două ori pe zi.

 

Sursă