Checuri

Chec cu lămâie și vanilie, un desert de cofetărie la tine acasă

 

 

Chec cu lămâie și vanilie, un desert de cofetărie la tine acasă

 

Checul cu lamaie si vanilie este unul dintre preferatele mele. Il fac intotdeauna cu placere si mare drag, mai ales atunci cand sunt luata prin surprindere si aflu ca in foarte scurt timp urmeaza sa avem musafiri. Este un desert bun si usor de facut. Pentru această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

 

Ingrediente:

  • 2 lămâi
  • 260 g făină
  • 3 ouă
  • 200 g unt
  • 230 g zahăr pudră
  • 1 pachețel praf de copt
  • vanilie
  • sare

 

Mod de preparare:

Prepararea acestui chec de lamaie cu vanilie se face in doar 6 pasi. Este usor de facut, va recomand sa-l faceti si sa acordati putina atentie dozajului ingredientelor deoarece acolo este singurul pas la care puteti gresi.

  1. Cu ajutorul unui mixer, batem untul. Adăugăm zahărul și amestecăm până la omogenizare.
  2. Adăugăm vanilia, ouăle și sarea. Amestecăm bine.
  3. Adăugăm sucul și coaja de lămâie. Amestecam bine până la omogenizare.
  4. Treptat, adăugăm făina amestecată cu praful de copt. Amestecăm bine până obținem un aluat moale și omogen.
  5. Turnăm aluatul într-o tavă de copt, tapetată cu unt. Coacem la temperatura de 180 de grade, timp de 25 de minute.
  6. La final, decorăm cu glazura dumneavoastră preferată și zahăr pudră.

Da, asta este tot. Dupa cum v-am promis, este o reteta extrem de simpla, dar gustoasa foc.

 

Pofta buna!

 

Beneficiile consumului de lamaie

 

Acidul citric din sucul de lamaie ajuta la dizolvarea calculilor biliari, a depozitelor de calciu si a pietrelor la rinichi. Vitamina C din lamai ajuta la neutralizarea radicalilor liberi si previne imbatranirea si unele dintre cele mai grave forme de boli cronice.

Nu doar sucul si pulpa lamaii sunt un beneficiu, ci si coaja de lamaie, care este o sursa foarte buna de fitonutrienti puternici, eficace pentru tulburari ale creierului, cum ar fi boala Parkinson.

Toata lamaia, consumata ca atare, este un excelent medicament natural pentru distrugerea viermilor intestinali. Lamaia sustine respiratia celulara si stimuleaza absorbtia oxigenului la nivel celular. Primul om care a cucerit Everestul, Edmund Hillary, a reusit aceasta performata si datorita lamailor pe care le-a mancat in timpul ascensiunii.

Sucul de lamaie distruge bacteriile care provoaca malaria, holera, difteria, febra tifoida si alte boli mortale. Lamaia contine o vitamina speciala, numita vitamina P, care previne hemoragiile interne si este foarte utila in tratarea hipertensiunii arteriale.

 

 Sursă