Vă prezentăm o rețetă de chec apetisant. Chiar dacă e cea mai simplă rețetă, ce se prepară într-un timp record, obțineți un desert fascinant! Dintr-o cantitate minimă de ingrediente veți pregăti un deliciu aromat, ce va fi pe placul tuturor. Alintați-vă apropiații cu un desert pe măsură.
Ingrediente:
250 ml | Chefir/lapte batut/iaurt |
200 g | Zahăr |
100 g | Stafide |
70 ml | Unt topit |
50 ml | Apă fierbinte |
2 bucăți | Ouă |
8 g | Praf de copt |
1 plic | Zahăr vanilat |
10 g | Unt |
20 g | Zahăr pudră |
Mod de preparare:
- Într-un bol amestecați chefirul cu praful de copt și lăsați pentru 10 minute, să intre în reacție. Puneți la înmuiat stafidele în apă fierbinte și le lăsați pentru 10 minute.
- Între timp bateți bine ouăle cu zahărul și zahărul vanilat până devin pufoase, apoi adăugați chefir cu praful de copt și amestecați bine cu un tel. Adăugați făina cernută și amestecați ușor.
- Adăugați stafidele scurse bine de apă , amestecați și la final adăugați untul topit. Amestecați ușor cu mișcări lente. Turnați compoziția într-o formă de copt de silicon cu diametrul (20 cm), unsă cu unt și coaceți la cuptorul preîncălzit la temperatura de 180°C, pentru 35-40 de minute.
- Decorați checul cu zahăr pudră și-l savurați cu plăcere!
Pofta buna!
Sursa: savuros.info