Reteta 1 – chec super pufos
Ingredientele pentru un chec:
- 4 oua
- 1 cana zahar
- 1 cana faina
- 2 linguri ulei
- 1 lingurita praf de copt (1,5 lingurite am pus eu, ca era cu sofran)
- vanilie
- cacao, pentru efectul marmorat (cam o lingura)
Mod preparare:
1. Se separa ouale,
2. Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul (inclusiv cel vaniliat) si se bate pana spuma devine lucioasa.
3. se amesteca faina cu praful de copt, se cerne peste bezea si se amesteca cu spatula, de jos in sus (nu cu mixerul!)
4. Se adauga galbenusurile, batute in prealabil cu uleiul (tot cu spatula, de jos in sus)
5. Se toarna apoi aluatul in forma de chec, lasand putin aluat deoparte pentru a-l amesteca cu cacao (o lingura). Se toarna deasupra aluatul cu cacao (il puteti marmora “mai smecher”, tragand prin el o furculita, dar mie imi place asa, cu partea neagra ca o picatura)
6. Se lasa la cuptor, 180 de grade, se testeaza cu scobitoarea (incepand de la 30 min). Atentie ca se crapa si pare nefacut pe deasupra, dar daca trece testul scobitorii, e facut!
Reteta 2 – chec simplu si economic
Ingredientele pentru o tava:
2 oua
1 cana zahar
1/2 cana lapte
1/2 cana ulei
1,5 -2 cani faina
1 plic praf de copt
cacao, pentru efectul marmorat
Mod preparare:
1. Se sparg ouale (nu se separa), se adauga zaharul si se mixeaza putin.
2. Se adauga laptele si uleiul
3. Faina se amesteca cu praful de copt si se cerne deasupra
4. Se toarna apoi aluatul in forma de chec, lasand putin aluat deoparte pentru a-l amesteca cu cacao (o lingura). Se toarna deasupra si aluatul cu cacao.
5. Se lasa la cuptor la 180 de grade, se testeaza cu scobitoarea (incepand de la 30 min, dar la mine e gata pe la 45 min).
Pofta buna !
Sursa: Banana&Chocolate