Prajitură cheesecake cu ciocolată albă și zmeură – este una dintre retetele mele favorite de cheesecake. Ciocolat alba si zmeura ii dau o savoare aparte, motiv pentru care iti recomand si tie sa faci aceasta reteta.
Ingrediente:
- O cana de biscuiti de cacao sfaramati
- Trei linguri de zahar alb
- 100 g unt topit
- 300 de grame de zmeura
- Doua linguri de zahar alb
- Doua lingurite de amidon din porumb
- O jumatate de cana de apa
- 200 g ciocolată albă
- 200 ml de smântână lichidă
- 240 de grame de crema moale de branza
- 100 g de zahar alb
- 3 oua
- O lingurita de esenta de vanilie
- 100 g dulceață de zmeură
Mod de preparare:
- Intr-un bol de dimensiuni medii, amesteca impreuna biscuitii sfaramati, 3 linguri de zahar si untul topit. Tapeteaza fundul unei tavi de 23 de cm cu acest amestec.
- Intr-o cratita, amesteca zmeura, doua linguri de zahar, amidonul de porumb si apa. Adu-le la fierbere si lasa-le sa fiarba sau pana cand se ingroasa sosul. Strecoara sosul printr-o plasa de strecurare pentru a indeparta semintele.
- Incalzeste cuptorul la 165 de grade Celsius. Intr-un bol metalic, pus deasupra unei cratite cu apa care da in clocot, topeste chipsurile de ciocolata alba cu smantana, amestecand ocazional, pana cand obtii un amestec fin.
- Intr-un bol mare, amesteca impreuna crema de branza si o jumatate de cana de de zahar pana cand obtii un amestec fin. Adauga esenta de vanilie si ciocolata alba topita. Toarna o jumatate din acest aluat peste crusta. Toarna 3 linguri din sosul de zmeura si dulceață de zmeură peste aluat, dupa care poti sa torni restul de aluat in tava , dupa care adaugi din nou 3 linguri din sosul de zmeura deasupra.
- Lasa la copt in cuptorul pregatit intre 55 si 60 de minute. Lasa prajitura la racit, dupa care o acoperi cu o folie de plastic si o lasi la frigider timp de 8 ore inainte de a o scoate din tava. Poti sa servesti prajitura cu restul de sos de zmeura.
- Înainte însă, nu uita să-l decorezi cu fructele de zmeură rămase.