Checuri

Cheesecake de dovleac cu afine și mousse de ciocolată – un desert delicat, cremos și frumos colorat

 

 

Cheesecake de dovleac cu afine și mousse de ciocolată – un desert delicat, cremos și frumos colorat

 

Cheesecake-ul de dovleac cu afine si mousse de ciocolata este delicat si cremos. Dovleacul ii confera o culoare galbena, de toamna, iar ciocolata alba indulceste gustul acrisor al afinelor.

 

Ingrediente: 

pentru blat:

  • 100 gr biscuiti de cacao
  • 1 lingurita cacao
  • 50 gr unt

pentru umplutura de dovleac:

  • 500 gr branza de vaci,
  • 250 gr mascarpone
  • 100 gr zahar,
  • 2 linguri zahar vanilat
  • 4 oua, 300 gr dovleac
  • 2 linguri ulei de rapita
  • afine rosii proaspete

pentru umplutura de ciocolata alba:

  • 200 gr branza de vaci
  • 100 ml smantana dulce pentru frisca 30%
  • 150 gr ciocolata alba

 

Mod de preparare:

Pentru inceput zdrobim biscuitii si-i amestecam cu cacao si unt moale. Ii putem da printr-un blender.

Tapetam o tava dreptunghiulara (21 x 25 cm) cu hartie de copt. Punem pe fundul tavii biscuitii zdrobiti.

Apasam usor cu degetele. Dam dovleacul printr-o razatoare si-l prajim in ulei de rapita pana se inmoaie.

Dam dovleacul prajit printr-un blender pentru a obtine un piure neted.

Separam albusurile de galbenusuri. Punem branza de vaci, branza mascarpone, zaharul, zaharul vanilat si galbenusurile intr-un bol. Amestecam bine cu mixerul, astfel incat toate ingredientele sa se combine. Adaugam si piureul de dovleac racit.

Batem albusurile cu un praf de sare si le adaugam in amesecul de branza si dovleac.

Turnam crema obtinuta peste stratul de biscuiti din tava. Intindeam deasupra afinele si le presam usor, astfel incat sa intre usor in crema.

Bagam tava in cuptorul preincalzit la 160 grade si coacem cheesecake-ul timp de aproximativ 50 de minute.

Il lasam sa se raceaca in cuptorul usor deschis, apoi il punem la frigider.

Turnam smantana dulce intr-o cratita si o punem pe foc sa se incalzeasca. Nu o lasam sa fiarba. Adaugam ciocolata rupta in bucati. Dupa un minut, amestecam bine pana cand ciocolata se dizolva complet.

Lasam ciocolata topita sa se raceasca. Amestecam branza de vaci cu ciocolata lichida.

Punem crema obtinuta peste cheesecake-ul rece. Intindem crema uniform. Putem folosi o furculita pentru a face diferite modele pe cheesecake.

 

Pofta buna!

 

 Sursă

 Sursa