Checuri

Cheesecake de dovleac cu merisoare si ciocolată alba– un desert delicat, cremos și dulce acrisor

 

 

Cheesecake de dovleac cu merisoare si ciocolată alba– un desert delicat, cremos și dulce acrisor

 

Un cheesecake delicat și cremos cu adaos de dovleac, care îi conferă o culoare galbenă, de toamnă. Blatul este acoperit cu smântână dulce cu ciocolată albă, care îndulcește merișoarele destul de acre, proaspete, încorporate în cheesecake.

 

Ingrediente: 

pentru blat:

  • 100 gr biscuiti de cacao
  • 1 lingurita cacao
  • 50 gr unt

pentru umplutura de dovleac:

  • 500 gr branza de vaci,
  • 250 gr mascarpone
  • 1/2 cană de zahăr
  • 2 linguri  zahar vanilat
  • 4 oua,
  • 300 gr dovleac
  • 2 linguri ulei de rapita
  • merisoare rosii proaspete

pentru umplutura de ciocolata alba:

  • 200 gr branza de vaci maruntita
  • 1/2 cana de frisca 30%
  • 150 gr ciocolata alba

 

Mod de preparare: 

Se sfărâmă biscuiții într-un zdrobitor și se amestecă cu cacao și unt moale la temperatura camerii.

Se aseaza pe fundul unei forme de copt de 21 x 25 cm o hartie de copt, dupa care se preseaza firimiturile obtinute din biscuiti si se niveleaza.

Tăiați dovleacul cubulețe și prăjiți în ulei până se înmoaie. Transferați într-un blender și amestecați până la omogenizare.

hungarian sour cherry cake

Cand pregatesti crema de branza, amesteca doar atat cat sa obtii o textura omogena. Mixatul excesiv poate incorpora prea mult aer, ceea ce ar putea duce la craparea in cuptor a cheesecake-ului.

Puneți brânza de vaci, brânza mascarpone, zahărul, budinca și gălbenușurile într-un bol de mixer și amestecați scurt.

Doar până când toate ingredientele sunt combinate. Se amestecă piureul de dovleac răcit.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si se amesteca usor in masa de branza.

Se toarnă pe baza pregătită, se întind merișoarele deasupra, apăsându-le ușor în cheesecake.

Romanian Sour Cherry Cake Recipe – The Cake of My Childhood - The Romanian Cookbook

Se da la cuptorul preincalzit la 160*C. Coaceți aproximativ 50 de minute. Se raceste in cuptorul usor deschis si apoi se da la frigider.

Cheesecake-ul este sensibil la schimbari bruste de temperatura, asa ca e bine sa il coci la o temperatura mai joasa si sa il lasi in cuptor dupa ce opresti focul pentru a preveni fisurile.

Se incinge smantana intr-o oala si se toarna ciocolata alba sframata peste. Pentru un minut, amestecați bine până se dizolvă complet. Se da deoparte la racit.

Amesteca branza de vaci maruntita (eu am folosit-o pe cea dintr-o galetusa din magazin) cu ciocolata lichida. Se toarnă smântâna ingrosată cu ciocolata alba pe cheesecake-ul răcit și se netezește.

Puteți face un model cu o furculiță sau cu o spatulă specială zimțată.

Daca nu esti fan al deserturilor cu dovleac, nu iti face griji – aroma este subtila si nu copleseste. Amestecul cu branza si dovleac este bland si echilibrat, iar adaugarea unui strop de condimente pumpkin spice ii da o nota placuta.

Pofta buna!

 

 Sursa