Ingrediente:
- 160 ml lapte caldut
- 100-150 g zahăr
- 8 g drojdie uscată
- 200 ml ulei vegetal
- 200 ml apă minerala
- 1 lingurita sare
- 600 g făină simplă
Alte:
- 2 linguri cacao
- 1 lingura de faina
- ulei – pentru periaj
- lapte – pentru lubrifiere
- unt – pentru ungere
Mod de preparare:
1. Pune într-un bol laptele cald, drojdia uscată și amestecă. Adăugați ulei, apă spumante și amestecați din nou. Se adauga apoi o lingura de sare, se cerne faina printr-o sita si se amesteca.
2. Împărțiți aluatul în 2 părți.
3. Adăugați cacao într-o parte din aluat, frământați până obțineți un aluat de cacao și ungeți cu ulei.
4. Turnați făină în aluatul clasic neted și frământați cu mâinile. Ungeți-le cu ulei, acoperiți-le cu folie alimentară și lăsați-le să se odihnească într-un loc cald timp de 40 de minute.
5. Apoi împărțiți aluatul clasic în 12 părți și modelați-le în chifle.
6. Faceți același lucru cu aluatul de cacao și repetați procesul.
7. Acoperiți-le și lăsați-le să se odihnească.
8. Apoi întindeți aluatul și puneți-l unul peste altul.
9. Tăiați aluatul în trei sferturi și formați o elice din fiecare foaie subțire.
10. Asezati-le pe o tava tapetata cu hartie de copt, acoperiti cu un prosop si lasati sa se odihneasca 15 minute.
11. Rezultatul vor fi chifle frumose, pufoase.
12. Unge-le cu lapte.
13. Coaceți chiflele în cuptorul preîncălzit pentru 20-25 de minute la 180 °C.14.
Apoi ungeți-le cu unt și serviți-le cu dragoste.
Pofta buna!