Ingrediente:
Drojdie :
200 ml apă caldă
7 g drojdie uscată
20 g zahăr
100 g făină
Aluat:
-drojdie activata
1 albus de ou
30 ml ulei
220 g faina + pentru framantare
6 g sare
Decor:
40 g făină
50 ml apă
1 gălbenuș de ou + 1 lingură lapte
Mod de preparare:
1. Se amestecă toate ingredientele pentru activarea drojdiei și se lasă la loc cald timp de 15 minute.
2. Framantam un aluat moale din ingredientele enumerate, apoi il intoarcem pe o suprafata infainata si il framantam.
Lasă aluatul să absoarbă câtă făină are nevoie. Se lasa acoperit la fermentat 45 de minute.
3. Frământați ușor și împărțiți în 8 părți. Formați bile, puneți-le pe o suprafață înfăinată și lăsați-le să se odihnească, acoperite, timp de 10 minute.
4. Luați o minge și rulați-o într-o foaie dreptunghiulară subțire de 0,5 cm grosime, apoi rulați-o într-o rolă.
Aduceți capetele împreună și mai întindeți-o puțin.
Aplatizați-l la 5,1,5 cm de un capăt. Unește celălalt capăt pentru a face un inel.
Aranjați în cupe de hârtie pentru brioșe, acoperiți și lăsați timp de 10 minute.
6. Turnați amestecul de făină și apă într-o pungă de patiserie și bateți gălbenușul cu puțin lapte.
Mai întâi, ungeți-le cu gălbenuș de ou, apoi faceți modele.
7. Lăsați-le să se odihnească încă 10 minute în timp ce cuptorul se încălzește la 180 de grade.
Coaceți-le timp de 20 de minute.
Pofta buna!