Ingrediente:
Aluat:
– 500-550gr faina
– 1 pliculet de drojdie uscata (7gr)
– 250ml lapte caldut
– 50gr unt
– 1 galbenus
– 1 lingurita de sare
– 1 lingurita de zahar
Umplutura:
– 400gr carne tocata
– 1 ardei rosu
– 1 legatura ceapa verde
– 1 lingura ulei
– sare, piper, cimbru, chimen macinat dupa gust (sau orice altceva va place)
Mod de preparare:
Mai intai am pus laptele la incalzit impreuna cu untul, pana s-a topit untul. L-am lasat sa se racoreasca pentru ca laptele trebuie sa fie caldut cand preparam aluatul.
Am amestecat intr-un vas faina si drojdia, uscate. Intr-un alt vas, mai incapator, am pus o lingurita de zahar, o lingurita de sare si galbenusul de ou si am amestecat usor.
Am adaugat laptele cu unt topit, caldut, si am amestecat putin ca sa se omogenizeze.
Am adaugat apoi faina amestecata cu drojdie, treptat, amestecand in acelasi timp cu o lingura.
Cand aluatul a devenit prea dens si nu am mai putut amesteca, am inceput sa framant aluatul cu mana, adaugand si restul de faina. Dupa ce am terminat de adaugat faina, am mai framantat aluatul 4-5 minute.
Trebuie sa obtinem un aluat moale si elastic care se desprinde usor de pe mana. Cantitatea de faina necesara poate sa difere in functie de tipul de faina folosit si, daca credeti ca este necesar, puteti sa mai adaugati putina faina in timp ce framantati.
Am pus aluatul intr-un vas incapator, l-am acoperit si l-am pus la crescut intr-un loc caldut timp de 45min – 1 ora (pana isi dubleaza volumul)
Dupa ce a crescut aluatul, l-am impartit in 2 jumatati, apoi fiecare jumatate am impartit-o in 6 bucatele (in total 12 bucatele de aluat pentru 12 chifle). Am luat o bucatica de aluat, am aplatizat-o cu mana si am asezat in mijloc 3 lingurite de umplutura de carne, avand grija sa las marginile libere.
Dupa ce au trecut cele 20 de minute, am uns chiflele cu galbenus de ou amestecat cu putin lapte, le-am presarat cu cimbru si am pus tava in cuptorul preincalzit preincalzit – treapta medie (180° pentru cuptorul electric) timp de aproximativ 20-25 de minute (sau pana se rumenesc frumos).
Dupa ce scoateti tava din cuptor inghititi in sec cateva minute pana se racoresc si apoi le puteti savura :).
Noua ne-au placut foarte mult chiflele umplute cu carne tocata si vreau sa va spun ca au mers la fix cu cimbrul pe care l-am presarat deasupra.
Pofta buna!