Panificatie

Chiflele cu brânză si smântână dulce. Sunt moi, pufoase și niciun oaspete nu le poate rezista

 

 

Chiflele cu brânză si smântână dulce. Sunt moi, pufoase și niciun oaspete nu le poate rezista

 

Aceste chifle dulci îți vor face duminica după-amiaza mai plăcută. Prepararea lor este simplă, nu necesită multe ingrediente și orice începător se poate descurca.

Dacă îți este poftă de un prânz dulce sau cauți un desert potrivit pentru o vizită în familie, această rețetă este perfectă pentru tine. Chiflele cu brânză si smântână dulce preparate după procedura din anii 70 vor ieși în evidență pe masa ta.

Sunt moi, pufoase și absolut niciun oaspete nu le poate rezista. În plus, pregătirea lor este foarte simplă, așa că trebuie doar să cumpărați câteva ingrediente importante și să începeți – chiar și un începător în bucătărie se poate descurca cu ele.

Magia acestei rețete din anii 1970 constă în procedura simplă și utilizarea ingredientelor potrivite – ca rezultat aluatul va fi moale și frumos fraged.

 

Ingrediente:

  • 250 mililitri de lapte proaspăt
  • 500 de grame de făină
  • 1 lingura de otet 9%.
  • 80 de mililitri de ulei vegetal
  • 50 de grame de zahăr
  • Vârf de cuțit de sare
  • 20 de grame de drojdie
  • 1 ou de gaina
  • 100 de grame de brânză procesată
  • 2 linguri de unt
  • 3 linguri de lapte condensat

Mod de preparare:

  • În primul rând, pregătiți lapte proaspăt. Acesta trebuie încălzit la 50-55 de grade și apoi turnat într-un recipient mai mare. Apoi adăugați în lapte oțet, zahăr și drojdie.
  • Separați oul în albuș și gălbenuș, în timp ce adăugați doar albușul în amestecul de lapte, adăugați sare și amestecați bine toate ingredientele.

 

  • Acum începeți să adăugați treptat făina cernută în amestecul de lapte. Frământați bine aluatul în ulei vegetal și apoi frământați-l cu mâinile.
  • Odată ce aluatul este flexibil și nu se lipește de mâini, lăsați-l să se odihnească timp de 35 de minute într-un loc cald. Apoi frământați din nou aluatul și împărțiți-l în 6 părți egale.

 

 

  • Apoi împărțiți fiecare parte în încă 8 părți, făcând chifteluțe mici rotunde din fiecare parte. Apoi puneți o bucată mică de brânză topită în fiecare dintre ele, faceți o bilă mică și sigilați brânza în aluat.
  • Ungeți o tavă de copt cu unt și puneți pe ea toate chiflele cu brânză. Apoi lăsați-le la crescut într-un loc cald sub un prosop.
  • Între timp, amestecați bine amestecul de gălbenuș de ou și lapte până obțineți un lichid omogen, apoi ungeți-l peste fiecare bila.
  • Introduceți tava cu chiflele în cuptorul preîncălzit la 180 °C și coaceți pentru cel puțin 20 de minute. Între timp, topiți untul și amestecați-l cu laptele condensat. După copt, întindeți toate chiflele cu crema pregătită. Apoi puteți servi acest tratament imediat.

Dacă nu poți rezista preparatelor dulci, aceste chifle delicioase cu brânză sunt perfecte pentru tine. Toate ingredientele se potrivesc perfect și creează o experiență unică. În plus, acest răsfăț va ieși cu siguranță în evidență pe masa ta dacă îl oferi la o sărbătoare în familie sau o cină de gală, de exemplu . Drept urmare, chiflele vor fi foarte moi și se vor topi pe limba tuturor.

 

Pofta buna!

 Sursa