Pentru ca aceste chifle să impresioneze nu doar prin gustul lor, ci și prin aspectul lor original, încearcă să le modelezi într-un mod foarte neobișnuit, dar simplu.
Ingrediente:
drojdie proaspătă – 15 grame;
lapte cald – 160 ml;
făină – 350 grame;
zahăr – 2 linguri;
ou – 1 bucată,
unt – 40 grame;
sare – 5 grame.
umplutură:
mac – 100 grame,
zahăr pudră – 50 grame;
coaja de la 1 lămâie;
lapte – 150 ml;
unt – 240 grame.
Mod de preparare:
Într-un bol se pune drojdia, se adaugă laptele cald, 2 linguri de zahăr și se amestecă bine. Adaugă făina cernută, un praf de sare, ouul și untul și frământă un aluat omogen.
Acoperă aluatul cu folie alimentară și pune-l într-un loc cald pentru 30 de minute. În acest timp, aluatul își va dubla volumul.
Pentru a pregăti umplutura, combină semințele de mac, zahărul pudră, coaja de lămâie și laptele într-o cratiță cu fundul gros. Gătește la foc mediu până când toate ingredientele se vor combina. Pune aluatul pe blatul de lucru și împarte-l în 6 părți egale. Formează șase bile de aluat.
Întinde apoi, fiecare bilă într-o foaie de 5-7 mm grosime și unge-le cu unt topit. Pe mijlocul foii de aluat puneți câte o lingură de umplutura de mac. Părțile laterale ale foii de aluat trebuie tăiate în fâșii subțiri.
Acum împletește fâșiile de aluat, care trebuie să acopere umplutura de mac din centu.
Așează chiflele pe o tavă, tapetată cu hârtie de copt, acoperă-le cu un prosop și lasă-le să crească 10 minute.
Unge chiflele cu puțin lapte și dați-le în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade, pentru 25 de minute. Chiflele coapte se presară cu zahăr pudră înainte de servire.
Poftă bună!