Preparate fara carne

Chiftele crocante din dovlecei si cartofi, presarate cu patrunjel proaspat si umplute cu cascaval delicios

 

Chiftele crocante din dovlecei si cartofi, presarate cu patrunjel proaspat si umplute cu cascaval delicios

 

Această combinație simplă de legume proaspete , cartofi și brânză nu este doar delicioasă, ci și hrănitoare și plăcut sățioasă. La suprafață, chiftele sunt minunate crocante, în timp ce în interior se află o brânză topită ușor, care adaugă un plus de strălucire fiecărei mușcături.

In plus, datorita adaugarii de patrunjel, chiftelele au o aroma proaspata si aromata care se potriveste perfect cu legumele.

 

Ingrediente:  

Bază:

  • 2 dovlecei + sare
  • 1 cartof
  • 2 ouă
  • 1 morcov
  • pătrunjel proaspăt – după gust
  • 1 catel de usturoi
  • sare – după gust
  • ardei roșu măcinat – după gust
  • piper negru măcinat – după gust
  • 5 linguri de făină universală

Umplere:

  • 120 g branza tare, cascaval

Alte:

  • ulei
  • făină – pentru acoperire

Dressing delicat :

  • 2 linguri iaurt simplu grecesc sau smantana
  • 2 linguri maioneza
  • pătrunjel proaspăt – după gust
  • 1 catel de usturoi
  • sare – după gust

Mod de preparare: 

1. Mai întâi, puneți dovlecelul ras într-un bol, sărați, amestecați și lăsați-l să stea 10 minute.

Chiftele crocante de dovlecei si cartofi cu patrunjel, umplute cu branza si servite cu un dressing delicat - o cina usoara pe masa!
Chiftele crocante de dovlecei si cartofi cu patrunjel, umplute cu branza si servite cu un dressing delicat - o cina usoara pe masa!
2. Baza: Se pun cartofii rasi si storsi, fara exces de zeama, intr-un bol, apoi se sparg ouale, se amesteca morcovii rasi, se presara patrunjel proaspat tocat si se adauga usturoiul presat.
Se condimentează cu sare, piper roșu măcinat, piper negru măcinat și se amestecă dovlecelul ras, scurs de zeama – se amestecă bine și se stropește cu făină universală.
Amestecați bine din nou totul.
Chiftele crocante de dovlecei si cartofi cu patrunjel, umplute cu branza si servite cu un dressing delicat - o cina usoara pe masa!
Chiftele crocante de dovlecei si cartofi cu patrunjel, umplute cu branza si servite cu un dressing delicat - o cina usoara pe masa!
Chiftele crocante de dovlecei si cartofi cu patrunjel, umplute cu branza si servite cu un dressing delicat - o cina usoara pe masa!
Chiftele crocante de dovlecei si cartofi cu patrunjel, umplute cu branza si servite cu un dressing delicat - o cina usoara pe masa!
Chiftele crocante de dovlecei si cartofi cu patrunjel, umplute cu branza si servite cu un dressing delicat - o cina usoara pe masa!
Chiftele crocante de dovlecei si cartofi cu patrunjel, umplute cu branza si servite cu un dressing delicat - o cina usoara pe masa!
Chiftele crocante de dovlecei si cartofi cu patrunjel, umplute cu branza si servite cu un dressing delicat - o cina usoara pe masa!
Chiftele crocante de dovlecei si cartofi cu patrunjel, umplute cu branza si servite cu un dressing delicat - o cina usoara pe masa!
4. Apoi ungeți chiftelele cu făină și puneți-le într-o tigaie cu ulei încins – prăjiți la foc mediu pe fiecare parte până devin aurii și crocante.
După prăjire, transferați-le pe un prosop de hârtie și pregătiți dressingul.
Chiftele crocante de dovlecei si cartofi cu patrunjel, umplute cu branza si servite cu un dressing delicat - o cina usoara pe masa!
Chiftele crocante de dovlecei si cartofi cu patrunjel, umplute cu branza si servite cu un dressing delicat - o cina usoara pe masa!
Chiftele crocante de dovlecei si cartofi cu patrunjel, umplute cu branza si servite cu un dressing delicat - o cina usoara pe masa!
5. Dressing: Pune iaurt grecesc simplu sau smantana intr-un bol de dressing, adauga maioneza, presara patrunjel proaspat tocat, adauga usturoi zdrobit si sare – amesteca bine si dressing-ul este gata!

Chiftele crocante de dovlecei si cartofi cu patrunjel, umplute cu branza si servite cu un dressing delicat - o cina usoara pe masa!

Chiftele crocante de dovlecei si cartofi cu patrunjel, umplute cu branza si servite cu un dressing delicat - o cina usoara pe masa!

6. Serviți dovlecei crocanți și chiftele de cartofi cu pătrunjel și brânză umplute cu dressingul blând preparat, dar cel mai important cu dragoste și gust deosebit.

Chiftele crocante de dovlecei si cartofi cu patrunjel, umplute cu branza si servite cu un dressing delicat - o cina usoara pe masa!

 

Pofta buna !