Ciorbe, supe si borsuri

Ciorbă de roșii – o rețetă foarte simplă și foarte gustoasă!

 

 

Ciorbă de roșii – o rețetă foarte simplă și foarte gustoasă!

 

Una dintre ciorbele mele preferate este cea de roșii.

Gustul dulceag și plin de aromă îl obținem doar vara, când roșiile se coc în lumina directă a soarelui.

Rețeta de ciorbă de roșii este una foarte simplă și foarte gustoasă.

 

Ingrediente:

– 4 kg roșii carnoase si crescute fara ingrasamant,
– 3 ardei grasi,
– 2 cepe,
– 1 morcov mare,
– 1 pastarnac (optional),

– 1 legatura patrunjel verde,
– 2-3 legaturi leustean verde,
– 2 linguri ulei de floarea soarelui presat la rece,
– 100 gr fidea.
– sare.

 

Mod de preparare:

Spalam bine roșiile si le decojim. Stiu, o sa-mi spuneti ca era mai usor sa le pun in apa clocotita cateva minute, dar nu, ciorba e mult mai gustoasa astfel. Cantitatea este pentru o oala de 5 kg.

Punem roșiile decojite in oala si le „storcim” cu ajutorul aparatului pentru piure. Nu trebuie insistat prea mult, prefer um amestec mai grosier.

Adaugam peste roșii morcovul spalat, curatat si dat prin razatoare. La fel procedam si cu pastarnacul.

Taiem ceapa marunt, ardeiul gras cubulete si tocam legatura de patrunjel. Le punem peste roșii.

Completam cu apa aproape pana sus si lasam sa fiarba 45-50 minute la foc mediu. Potrivim de sare si gustam daca toate sunt fierte.

Pentru ca punem o cantitate mare de roșii, nu e nevoie de bors sau sa acrim ciorba cu ceva. Roșiile sunt suficient de acide pentru ca ciorba sa fie potrivit de acra.

Inchidem focul si adaugam leusteanul tocat si fideaua. Nu e necesara fierberea separata a acesteia, se va umfla in cateva minute. Tot acum adaugam si uleiul.

In loc de fidea, puteti opta pentru taietei, galuste de gris sau chiar pentru oua batute.

Se poate servi atat rece, cat si calda, asezonata cu ardei iute si verdeata proaspata.

Pofta buna!