Ingrediente:
- 500 g carne de vită,
- 6 pahare apă,
- ¼ căpăţână de varză albă,
- 6 cartofi,
- 2 morcovi,
- 2 rădăcini de pătrunjel,
- 4 roşii,
- 2 cepe,
- 4-6 ciuperci shampignons,
- 3 linguri ulei,
- 1 ou,
- 2 linguri smântână,
- 2 pahare borş,
- sare,
- piper negru boabe,
- cimbru verde,
- 1 lingură verdeaţă tăiată de mărar şi pătrunjel,
- foi de dafin.
Mod de preparare:
Carnea se taie bucăţi nu prea mari, se pune în apă rece şi se fierbe până este pe jumătate gata. Legumele se taie: cartofii – cuburi, varza – pătrăţele, morcovii, ceapa, pătrunjelul, ciupercile – pai. Varza se pune la fundul oalei, deasupra se pun cartofii, se presară cu ceapă, morcov, pătrunjel şi ciuperci. Carnea se pune deasupra. Se toarnă bulion, se acoperă cu un capac şi se dă la cuptor. Se fierbe până este gata, periodic în bulion, turnându-se borşul fiert. Cu 10 minute înainte de a fi gata, se pune sarea, foile de dafin, piperul şi cimbrul. Se toarnă oul bătut cu smântână la sfârşit şi se scoate din cuptor.
Pofta buna!