Clafoutis-ul cu cireșe este unul dintre cele mai populare deserturi franceze, care se aseamănă cu o clătită cu fructe la cuptor. Această prăjitură franțuzească este densă, extrem de aromată și proaspătă datorită cireșelor. Este perfectă pentru sezonul de cireșe și este absolut uimitoare.
Ingrediente:
600 g | Cireșe |
45 g | Unt |
4 bucăți | Ouă |
240 ml | Lapte |
100 g | Făină |
0.25 linguriță | Sare |
100 g | Zahăr |
0.5 linguriță | Esență de vanilie |
1 lingură | Zahăr pudră |
Mod de preparare:
- Puneți într-un bol cireșile și scoteți-le sâmburii. Ungeți tavă de copt (diametrul 26 cm) cu o lingură de unt și presărați 2 linguri de zahăr. Puneți cireșile în tavă.
- Într-un bol amestecați ouăle, zahărul rămas și sarea. Adăugați făina, esența de vanilie, laptele și restul untului topit. Omogenizați conținutul. Turnați amestecul obținut în tava cu cireșe.
- Coaceți desertul în cuptorul preîncălzit la temperatura de 180°C timp de 45 minute. Decorați prăjitura cu zahărul pudră.
- Savurați cu plăcere!
Pofta buna!