Clatite si Gogosi

Clatite umplute cu piept de pui, ardei, ciuperci si cascaval

 

 

Clatite umplute cu piept de pui, ardei, ciuperci si cascaval

 

Ingrediente:

Pentru 10 clatite:

150 ml lapte

100 ml apa minerala

3 oua

2 linguri ulei

un praf de sare

125 g faina

30 g unt sau margarina pentru uns tigaia

Pentru umplutura ai nevoie de:

Jumatete de piept de pui dezosat

Un ardei capia rosu

200 gr ciuperci

150 gr bacon

150 gr cascaval ras

2 linguri ulei de masline

Sare si piper

 

Mod de preparare:

Se amesteca faina cu sarea, apoi  se adauga ouale, putin lapte, uleiul si amesteca bine. Amestecand, adaugam incet apa minerala si lapte, pana se obtine un aluat subtire si omogen (daca are cocoloase, atunci da-l prin strecuratoare).

Se incinge o tigaie la foc potrivit si se coc clatitele.

Umplutura o pregatim asa:

In uleiul de masline incins punem la cali pieptul de pui taiat cubulete mici,apoi ardeiul si ciupercile si asezonam dupa gust.

La amestecul rezultat adaugam jumatate din cascavalul ras si umplem clatitele formand rulouri.le punem in tava antiaderenta si presaram cascavalul rams deasupra .

Se dau la cuptor pentru circa 10 minute.

 

Pofta buna!

 

Sursa