Ingrediente:
- o bucata de miel de cca 400g
- o lingurita de mustar dulce
- o lingurita de miere (de salcam sau cat mai putin aromata artificial)
- 2 lingurite de sos de soia
- 4 lingurite de ulei de masline
- 2-300g de rosii mici
- 2-3 fire de cimbru proaspat
- 2-3 catei de usturoi
Mod de preparare:
Intai pun cuptorul la incalzit, 200°C pe anemicul meu cuptor electric. Apoi tai incomplet felioare de miel, intre coaste, cat sa ramana agatate de bucata mare, cam 2/3 din grosime as zice eu. Il pun intr-o tava (eu prefer de sticla, dar nu este obligatoriu, imi inchipui ca merge orice fel de tava) si distribui rosiile in jur. Intr-un castronel pun mustarul, mierea si sosul de soia, apoi incorporez uleiul lingurita cu lingurite. Sosul trebuie sa aiba aspectul si consistenta unui caramel diluat. Cand e gata (foarte repede 1-2 minutele de frecat energetic) il torn peste miel, apoi condimentez cu piper, sare si firele de cimbru. Merg si condimente de gratar sau amestecuri comerciale pentru miel, dar sa le fi testat inainte si sa va placa. Intre feliile de miel ingrop si cateii de usturoi taiati in jumatate (optional). Acopar tava cu o folie de aluminiu si o las asa acoperita cam 30 de minute in cuptor, dupa care scot folia si mai las 10-15 minute pana capata culoarea potrivita.
Langa ea merge si o lingura de mazare pentru un contrast mai frumos si respectarea unei reguli care zice ca intr-o alimentatie echilibrata farfuria ar trebui sa contina 2/3 legume si restul carne.
Pofta buna!