Desert

Combinația răcoritoare de cremă delicată de vanilie și fructe de pădure, creează o armonie delicioasă. Acest desert este o alegere ideală pentru oricine dorește să se răsfețe cu ceva cu adevărat special și unic

 

 

Combinația răcoritoare de cremă delicată de vanilie și fructe de pădure, creează o armonie delicioasă. Acest desert este o alegere ideală pentru oricine dorește să se răsfețe cu ceva cu adevărat special și unic

Ingrediente:

Aluat:

  • 5 ouă
  • 200 g zahăr pudră
  • 5 linguri ulei
  • 200 g făină simplă

Crema de vanilie :

  • 3/4 l lapte
  • 200 g zahăr
  • 3 budinci de vanilie
  • 450 g smantana

Umplutura de mure:

  • 200 g mure sau alte fructe
  • 100-150 ml apă
  • 4 linguri de zahar

Alte:

  • 150 g gem de fructe + 1 pachet mare de pandișpan

Decor:

  • mure proaspete
  • ciocolata topita

 

Mod de preparare:

1. Aluat: Spargeți ouăle într-un bol și adăugați zahărul pudră – bateți până se omogenizează, apoi adăugați uleiul și făina. Continuați să amestecați până la omogenizare.

Heavenly Máňa cu fructe de pădure și smântână de vanilie

Heavenly Máňa cu fructe de pădure și smântână de vanilie

Heavenly Máňa cu fructe de pădure și smântână de vanilie

Heavenly Máňa cu fructe de pădure și smântână de vanilie

2. Se toarnă aluatul rezultat pe o foaie de copt tapetată cu hârtie de copt, se întinde frumos și se netezește.

Heavenly Máňa cu fructe de pădure și smântână de vanilie

3. Coacem in cuptorul preincalzit 10-15 minute la 180°C pana se rumenesc si apoi lasam putin la rece.

4. Crema de vanilie cu smantana: Se toarna laptele intr-o cratita, se adauga zaharul si budinca de vanilie – se amesteca si se fierbe la foc mic pana se ingroasa.

După gătit, lăsați crema să se răcească la temperatura camerei și apoi amestecați smântâna – bateți până devine pufoasă.

Heavenly Máňa cu fructe de pădure și smântână de vanilie
Heavenly Máňa cu fructe de pădure și smântână de vanilie
Heavenly Máňa cu fructe de pădure și smântână de vanilie
4. Umplutura cu mure: Pune murele proaspete într-o cratiță mică, se acoperă cu apă și se adaugă treptat zahărul – se amestecă și se fierbe la foc mic până se înmoaie. După gătit, amestecați umplutura cu un blender de mână până la omogenizare.
Heavenly Máňa cu fructe de pădure și smântână de vanilie
Heavenly Máňa cu fructe de pădure și smântână de vanilie
5. Întindeți umplutura rezultată peste aluatul copt, răcit și apoi aplicați și întindeți frumos 1/2 din crema de vanilie.
Heavenly Máňa cu fructe de pădure și smântână de vanilie
6. La final, asezam pandispansul inmuiat in gem frumos unul langa altul pe 1/2 din crema tartinata si acoperim cu cealalta 1/2 din crema de vanilie.
Heavenly Máňa cu fructe de pădure și smântână de vanilie
Heavenly Máňa cu fructe de pădure și smântână de vanilie

7. La final, se aranjează murele proaspete, se stropesc cu ciocolată topită și se dau la frigider pentru 2-3 ore să se întărească (după nevoie).

Heavenly Máňa cu fructe de pădure și smântână de vanilie

Pofta buna!

 

 Sursă