Panificatie

Cornulețe cu rahat – Fragede și gustoase, din acelea de le facea mama acasa, demult tare. Din alea de  musti… si se topesc in gura. Fenomenal de bune!

 

 

Cornulețe cu rahat – Fragede și gustoase, ca la mama acasă

 

Cornulete cu rahat. Din acelea de le facea mama acasa, demult tare. Din alea de  musti… si se topesc in gura. Fenomenal de bune!

Am facut astazi, am gustat unul asa caldut… nepudrat… ca nu mai aveam rabdare. Am murit si am inviat, pe bune! Reteta am gasit-o in vechea carte de bucate.

 

Ingrediente:

  • 150 g unt sau margarina sau untura
  • 250 g smantana, 2 oua
  • esenta de vanilie
  • un praf de sare
  • 1 plic de drojdie uscata (sau drojdie proaspata cat o nuca)
  • 350 g faina
  • un plic de zahar vanilat
  • zahar pudra
  • 200 g rahat

 

Mod de preparare:

Treaba e extrem de simpla. Incalziti cuptorul. Intr-un bol amestecati untura, smantana, sarea, oul si zaharul vanilat, drojdia si incorporati faina pana ce obtineti un aluat elastic, dar ferm si nelipicios. Lasati apoi la loc caldut 20 minute.

Taiati bucatile de rahat in fasiute, bucatele dreptunghiulare.

Intindeti aluatul pe planseta de lucru infainata, cu sucitorul, in foaie nici prea-prea, nici foarte-foarte, subtirica.

Taiati patrate mici cu latura de 5 cm, puneti o bucatica de rahat in mijloc si doua din marginile opuse, ca atunci cand ati infasa un copil.

Pe masura ce ii facem ii punem in tava intinsa pe hartie de copt si dam la cuptor la treapta 2-3, la foc moderat, cateva minute… vreo 10.

Scoatem tava si  tavalim cornuletele cu rahat fierbinti prin zahar pudra. Ii pastram in cutie de carton, la loc ferit de umezeala si caldura. Sunt extrem de deliciosi.

 

Pofta buna!

Cornulete cu rahat | Dulciuri | Reteteculinare.RO

  Sursă