Panificatie

Cornulete impletite cu umplutură de gem, fragede si aromate

 

 

Cornulete impletite cu umplutură de gem, fragede si aromate

 

Ingrediente:

pentru aproximativ 50 de bucăti: 

250 g untură(sau unt),

500 g făină,

2 linguri zahăr pudră,

2 linguri otet de vin alb,

5 linguri apă minerală,

1/2 lingurita esentă de vanilie,

150 g zahăr pudră pentru pudrare

pentru umplutură :

un borcan de gem de mere(puteti folosi orice tip de gem doriti).

 

Mod de preparare: 

Prepararea aluatului.

Intr-un bol se freacă untura cu zahărul, se adaugă treptat apa, otetul si esenta de vanilie.

Se cerne făina peste untură si se frămantă pană se obtine un aluat omogen, potrivit de tare.

Se impachetează aluatul in folie alimentară si se dă la rece pentru circa 30-40 min.

Pe blatul de lucru presărat cu făina intindem aluatul in foaie mai groasă sau mai subtire dupa preferinta.

Aluatul se taie in dreptunghiuri. Apoi se taie fiecare triunghi in patru parti egale, cu taieturi sub forma de raze.

Pe partile laterale ale fiecarui sfert( stanga/dreapta) se vor aplica doua taieturi la distanta de 1 cm, una de cealalta, fara a ajunge cu taietura pana la capete.

In mijloc se aseaza o lingura de gem de mere(sau de prune). Se impaturesc marginile astfel: coltul din partea stanga  al fiecarui triunghi se petrece peste umplutura de gem, spre dreapta, iar celalalt invers, spre stanga, si se formează cornuletul impletit.

Se asează cornuletele in tava de copt tapetată cu hartie de copt (puteti folosi si tava de la aragaz) si se coc in cuptorul preincălzit la 180°C,  timp de 20-25 minute, apoi se scot si se tăvălesc calde prin zahărul pudră.

 

Pofta buna!

 

 Sursa