Toată lumea va întinde mâna să ia măcar un cornuleț, așadar iată care este cea mai bună și mai simplă rețetă pentru o prepara un platou demn de ocazii festive.
Ingrediente:
pentru aluat:
- 450 g făină
- 200 g unt
- 2 gălbenușuri
- 200 ml smântână
- sare
pentru umplutură:
- 200 g miez de nucă
- 200 g zahăr
- 2 albușuri de ouă
Mod de preparare:
1. Într-un bol, turnăm făina. Adăugăm untul dat prin răzătoare, gălbenușurile, smântâna, sarea și amestecăm foarte bine. Punem aluatul la frigider pentru 60 de minute.
2. Pentru umplutură, mărunțim miezul de nucă. Adăugăm zahărul, albușurile de ouă și amestecăm foarte bine.
3. Întindem aluatul într-o foaie subțire. Cu ajutorul unui cuțit, decupăm triunghiuri din aluatul respectiv. Repartizăm umplutura și formăm cornulețele pe care le așezăm pe o tavă acoperită cu hârtie de copt.
4. Coacem cornulețele la temperatura de 180 de grade, timp de 30 de minute.
La final, decorăm cu zahăr pudră. Să le savurați cu drag!
Pofta buna!