Ingrediente:
- 500 g faina
- un praf de sare
- vanilie (extract, pastaie, esenta sau zahar vanilat)
- 200 g untura
- 2 galbenusuri
- 150 g smantana fermentata (acra, 24% grasime)
- magiun de prune pentru umplut
- zahar pudra vanilat pentru decor
Mod de preparare:
Reteta de cornulete tigarete o am de foarte multi ani si este foarte simplu de facut. Cornuletele se topesc in gura, sunt vanilate, dulci-acrisoare si se pastreaza foarte bine pana la o saptamana, in cutii de carton sau tabla.
Intr-un bol puneti faina, sarea, vanilia si untura rece. Framantati cu varful degetelor pana obtineti o compozitie sfaramicioasa. Adaugati apoi galbenusurile si smantana.
Presarati faina pe masa de lucru si intindeti o foaie subtire in forma de dreptunghi (20×50 cm).
Taiati-o apoi in patratele de 10×10 cm. Puneti la baza magiun de prune (cu ajutorul unui sac a poche cu dui subtire) sau alt gem consistent care sa nu curga (eventual amestecat cu nuca macinata). Rulati si dati-le forme de cornulete tigarete. La fel procedati si cu restul aluatului.
Asezati cornuletele tigarete in tavi si coaceti-le 15-17 minute la 180°C, pana incep sa se rumeneasca usor.
Dupa ce s-au copt, lasati-le la racorit 5 minute, apoi tavaliti-le prin zahar pudra.
Dupa ce s-au racit complet le puteti manca. Sunt atat de fragede incat se topesc in gura, asadar vi le recomand cu drag.
Pofta buna!