Desert

Cremă de branză, frisca si zmeură delicioasa din belsug – O delicatesă aromată și foarte gustoasă

 

Crema de branza, frisca si multa zmeura – Desert spectaculos, foarte aromat si delicios

Ingrediente: 

Blat:

oua – 5 buc.

sare – 1 praf

zahar – 200 g

zahar vanilat – 8 g

faina – 160 g

cacao pudra – 30 g

praf de copt – 1 lingurita

lapte – 100 ml

ulei vegetal – 75 ml

Dulceata  de zmeura:

zmeura – 500 g

zahar – 60 g

amidon de porumb – 40 g

apa – 6 linguri

Crema:

crema de branza – 600 g

frisca 33% – 300 ml

zahar – 100 g

Jeleu:

gelatina (capsuni, zmeura, cirese) – 100 g

apa fierbinte – 500 ml

 

Mod de preparare:

Pregătirea Blatului

Intr-un castron batem ouale cu sarea, zaharul si zaharul vanilat. Într-un alt bol, amestecați făina cu pudra de cacao, praful de copt și amestecați ingredientele uscate în amestecul de ouă bătute.

Desert exclusiv de zmeură stratificat cu cremă-caș și jeleu - Noblesa în farfurie!

Sfat: Pentru a evita cocoloașele în aluat, cerne ingredientele uscate.

pasul 1
Combinați laptele și uleiul și amestecați până obțineți un aluat omogen.
Desert exclusiv de zmeură stratificat cu cremă-caș și jeleu - Noblesa în farfurie!

Coaceți carcasa într-un cuptor preîncălzit la 180 °C timp de 35 de minute. In timp ce coaceti, pregatiti dulceata de zmeura.

pasul 3

Pregătirea Gemului de Zmeură

 

Desert exclusiv de zmeură stratificat cu cremă-caș și jeleu - Noblesa în farfurie!

Turnați zmeura în tigaie, acoperiți-le cu zahăr și încălziți totul la foc mic și aduceți amestecul la fiert.

Notă: Pune câteva zmeură deoparte pentru decorul final.

Desert exclusiv de zmeură stratificat cu cremă-caș și jeleu - Noblesa în farfurie!

Între timp, dizolvați amidonul într-un vas cu apă și amestecați lichidul în amestecul de zmeură din tigaie. Gatiti totul 5 minute, pana se ingroasa. Turnați amestecul de zmeură într-un bol și acoperiți cu folie alimentară și lăsați să se răcească.

Sfat: Asezati folia peste dulceata de zmeura astfel incat sa o atinga direct. Datorită acestui fapt, nu formează o crusta.

pasul 5
Asamblarea și Prepararea Cremei

 

Desert exclusiv de zmeură stratificat cu cremă-caș și jeleu - Noblesa în farfurie!

Tăiați blatul răcit în trei părți orizontale.
Desert exclusiv de zmeură stratificat cu cremă-caș și jeleu - Noblesa în farfurie!

Intr-un castron batem crema de branza cu smantana si zaharul.

pasul 8

Așezați un blat în tava și începeți asamblarea: strat de cremă, strat de gem de zmeură, blat, cremă, gem de zmeură și ultimul blat.

Decorați prăjitura cu zmeură și turnați deasupra jeleu de gelatină preparată conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Desert exclusiv de zmeură stratificat cu cremă-caș și jeleu - Noblesa în farfurie!

Decorați toată suprafața feliilor de zmeură cu zmeură proaspătă, pe care o turnați peste jeleul pregătit.

Desert exclusiv de zmeură stratificat cu cremă-caș și jeleu - Noblesa în farfurie!

Notă: Pregătiți jeleul amestecând jeleul de prăjitură cu apă fierbinte.

pasul 9

Dați feliile de zmeură la frigider pentru 4 ore și serviți-le tăiate bucăți.

Sfat: Puteți servi fiecare bucată de desert cu puțină frișcă.

Pofta buna!