Ingrediente:
Aluat:
- 300 ml lapte (1 ½ cană)
- 200 ml apă (1 cană)
- 2 linguri de zahar
- 1 pachet de drojdie uscată (10 g)
- 1 ou
- 700 g faina
- 1 lingurita sare
Alte:
- ulei – pentru ungerea vasului
- unt topit – pentru perierea aluatului
- gălbenuș de ou + puțin lapte – pentru periaj
Mod de preparare:
1. Aluat: Turnați laptele într-un bol, adăugați apă, zahăr și drojdia uscată și amestecați.
In continuare batem ouale, adaugam faina cernuta cu praful de copt si sarea. Se amesteca bine si se framanta aluatul cu mana.
2. Apoi, întindeți aluatul pe o suprafață cu făină și modelați-o într-o bilă, pe care o așezați într-un bol uns cu ulei. Se acopera cu folie si se lasa la crescut 40 de minute la loc caldut.
3. După 40 de minute, ar trebui să aveți un aluat pufos, elastic și neted, pe care îl puteți împărți în 2 părți egale (bile).
4.Întindeți biluțele cu un sucitor pe o suprafață înfăinată la dimensiunea de 40 x 40 cm și ungeți-le peste tot cu unt topit. Apoi se pliază într-o formă de rulou și se așează unul lângă celălalt.
Folosește un cuțit pentru a forma felii din ele, apoi folosește o frigărui pentru a modela modele și rulează într-un cerc. Repetați procedura.
5. Asezati-le pe o tava de copt tapetata cu hartie de copt si ungeti-le cu galbenus de ou amestecat cu lapte pentru ca dupa coacere sa fie frumos aurii.


Pofta buna!