Reteta nr. 1
Ingrediente:
- apă – a îngheța
- 300 g ciocolata cu lapte
Creme:
- 6 albusuri
- 150 g zahăr pudră
- 20 g cacao
- 60 g apă
- 10 g gelatină
Alte:
- 120 g biscuiti
- 50 g unt topit
- 20 g ciocolata topita
Mod de preparare:
1. Pregătiți un vas dreptunghiular, turnați apă în el și puneți în el 2 furculițe una față de cealaltă și lăsați-le să înghețe în congelator.
2. Turnați ciocolata cu lapte tocată într-o cratiță și gătiți la foc mic până se îngroașă.





10. Servește-l cu dragoste și mult gust.
Reteta nr. 2
Ingrediente:
- 50 ml lapte
- 100 g de biscuiti
Crema:
- 180 g unt
- 100 g lapte condensat
- 150 g apă
- 300 g zahăr
- 5 g zahăr vanilat
- 10 g agar
- 4 albusuri
- 10 ml suc de lamaie
Glazură:
- 150 g ciocolata cu lapte
- 5 g ulei vegetal
Mod de preparare:
1. Pregătiți o formă așezată pe o farfurie și puneți în ea biscuiti înmuiati în lapte, îngrijit unul lângă celălalt.
2. Pune untul intr-un castron – bate-l si apoi adauga laptele condensat – bate in continuare.

3. Turnați apă într-o cratiță și adăugați zahăr, zahăr vanilat, agar – amestecați și fierbeți la foc mic până se formează primele bule.


6. Se toarnă ciocolata cu lapte într-o cratiță – se fierbe la foc mic și se adaugă uleiul spre final – se fierbe până se îngroașă.
7. Apoi turnați ciocolata fiartă peste smântână, lăsați-o să se răcească puțin și dați la frigider să se întărească.
8. Servește-l cu dragoste și mult gust.