Sfaturi utile

Cubul cu biscuiți si cremă delicată cu aroma bogata de ciocolata unde dulceața și delicatețea se îmbină perfect

 

 

Cubul cu biscuiți si cremă delicată cu aroma bogata de ciocolata unde dulceața și delicatețea se îmbină perfect

 

Reteta nr. 1

Ingrediente:

  • apă – a îngheța
  • 300 g ciocolata cu lapte

Creme:

  • 6 albusuri
  • 150 g zahăr pudră
  • 20 g cacao
  • 60 g apă
  • 10 g gelatină

Alte:

  • 120 g biscuiti
  • 50 g unt topit
  • 20 g ciocolata topita

 

Mod de preparare:

1. Pregătiți un vas dreptunghiular, turnați apă în el și puneți în el 2 furculițe una față de cealaltă și lăsați-le să înghețe în congelator.

2. Turnați ciocolata cu lapte tocată într-o cratiță și gătiți la foc mic până se îngroașă.

Tort de ciocolata cu crema de albus-cacao si biscuiti cub de ciocolata cu crema moale
3. Turnați ciocolata fiartă într-o formă asemănătoare cu cea pe care ați folosit-o pentru congelare și apoi folosiți cubul congelat pentru a modela forma bolului de ciocolată.
Tort de ciocolata cu crema de albus-cacao si biscuiti cub de ciocolata cu crema moale
4. Apoi separați albușurile de gălbenușuri – bateți albușurile spumă și adăugați treptat zahărul pudră – bateți până se formează o spumă albă drăguță – vârfuri.
Tort de ciocolata cu crema de albus-cacao si biscuiti cub de ciocolata cu crema moale
5. Turnați apă într-un pahar și adăugați gelatină – adăugați-o treptat în spuma bătută.
6. Apoi îndepărtați 1/2 din spumă și presărați cacao pudră în spumă – tel.
7. Se toarnă frișca de albuș spumă în vasul de ciocolată și se toarnă deasupra crema de cacao – repetă procedeul și folosește o frigărui pentru a crea modele pe cremă.
Tort de ciocolata cu crema de albus-cacao si biscuiti cub de ciocolata cu crema moale
8. Se sparg biscuitii intr-un alt bol, se adauga untul topit – se amesteca si apoi se toarna ciocolata topita – se amesteca bine, se intinde pe crema si se da la frigider pentru cateva minute.
Tort de ciocolata cu crema de albus-cacao si biscuiti cub de ciocolata cu crema moale
9. După ce ați scos din frigider, întoarceți-l pe cealaltă parte și feliați.

10. Servește-l cu dragoste și mult gust.

Tort de ciocolata cu crema de albus-cacao si biscuiti cub de ciocolata cu crema moale

 

Reteta nr. 2

Ingrediente:

  • 50 ml lapte
  • 100 g de biscuiti

Crema:

  • 180 g unt
  • 100 g lapte condensat
  • 150 g apă
  • 300 g zahăr
  • 5 g zahăr vanilat
  • 10 g agar
  • 4 albusuri
  • 10 ml suc de lamaie

Glazură:

  • 150 g ciocolata cu lapte
  • 5 g ulei vegetal

 

Mod de preparare:

1. Pregătiți o formă așezată pe o farfurie și puneți în ea biscuiti înmuiati în lapte, îngrijit unul lângă celălalt.

2. Pune untul intr-un castron – bate-l si apoi adauga laptele condensat – bate in continuare.

Tort de ciocolata cu crema de albus-cacao si biscuiti cub de ciocolata cu crema moale

3. Turnați apă într-o cratiță și adăugați zahăr, zahăr vanilat, agar – amestecați și fierbeți la foc mic până se formează primele bule.

Tort de ciocolata cu crema de albus-cacao si biscuiti cub de ciocolata cu crema moale
4. Într-un castron, bate albușurile – se adaugă sucul de lămâie și se adaugă treptat crema de unt.
Tort de ciocolata cu crema de albus-cacao si biscuiti cub de ciocolata cu crema moale
5. Se toarnă crema peste fursecuri, se dă la frigider pentru câteva minute să se întărească, apoi se scot din formă.

6. Se toarnă ciocolata cu lapte într-o cratiță – se fierbe la foc mic și se adaugă uleiul spre final – se fierbe până se îngroașă.

Tort de ciocolata cu crema de albus-cacao si biscuiti cub de ciocolata cu crema moale

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

7. Apoi turnați ciocolata fiartă peste smântână, lăsați-o să se răcească puțin și dați la frigider să se întărească.

8. Servește-l cu dragoste și mult gust.

Tort de ciocolata cu crema de albus-cacao si biscuiti cub de ciocolata cu crema moale

Poftă bună!

 Sursa