Ingrediente:
Aluat:
- 8 g zahar vanilat (1 lingurita)
- 5 albusuri
- un praf de sare
- 150 g zahăr (3/4 cană)
- 5 gălbenușuri de ou
- 120 g faina (3/4 cana)
- 30 g cacao pudră (2,5 linguri)
- 1 lingurita praf de copt
- 50 g apă clocotită (1/5 cană)
Caramel:
- 200 g zahar (1 cana)
- 120 g smantana fierbinte 33%
- 50 g unt (2 linguri)
Crema:
- 200 g frisca 33%
- 600 g crema de branza
Glazură:
- 120 g ciocolată neagră (1 cană)
- 60 g unt (2,5 linguri)
Decor:
- smântână rămasă și caramel
- bomboane de ciocolată
Mod de preparare:
1. Aluat: Se toarna albusurile intr-un castron, se presara zahar vanilat si un praf de sare – se bate si se adauga treptat zaharul in timp ce se bate.
Bateți până face spumă albă, apoi turnați gălbenușurile și adăugați ingredientele uscate amestecate cernute: făină, praf de cacao și praf de copt.
Spre final se toarna apa clocotita amestecata cu putin aluat – se amesteca bine.
2. Apoi turnați aluatul într-o tavă de 28 x 18 cm tapetată cu hartie de copt și coaceți în cuptorul preîncălzit timp de 35 de minute la 180 °C. Dupa copt, lasam aluatul sa se raceasca putin.
3. Caramel: Se toarnă zahărul într-o tigaie, se amestecă și se caramelizează la foc mic. Apoi adăugați smântâna groasă 33% – amestecați și la final adăugați untul.
Gatiti pana da in clocot. Odată fiert, turnați caramelul într-un bol, acoperiți cu folie și lăsați să se răcească.
4. Scoateți aluatul puțin răcit din formă și îndepărtați folia, apoi tăiați-l în 2 părți egale.
5. Cremă: Turnați smântâna pentru frișcă într-un castron – bateți-o și adăugați brânza de vaci.
Bateți până devine pufos, apoi adăugați caramelul – bateți bine și amestecați. Pune deoparte 3-4 linguri.
6. Transferați apoi crema într-o pungă de decor și folosiți-o pentru a forma ondulații pe prima bucată de aluat.
Apoi, folosind o pungă, modelați pe cremă ondulații de caramel, apoi acoperiți cu un alt strat de smântână și cu a doua bucată de aluat și puneți la frigider pentru 4 ore.
7. Glazură: Rupeți ciocolata neagră într-un castron mic și adăugați untul. Topiți împreună în cuptorul cu microunde sau într-o baie de apă – amestecați.
8. După 4 ore, scoateți tortul din frigider și tăiați-l în cuburi, care se acoperă apoi cu glazura de ciocolată pregătită.
9. La final, se decorează cu crema rămasă, caramel și ciocolată toffee.
Servește aceste fabuloase cuburi de ciocolată cu caramel și cremă de brânză cu dragoste, gust deosebit și grație.
Pofta buna!