Creme si Budinci

Cuburi de iaurt fără coacere,, perfecte și răcoritoare, cu glazură delicioasă de lămâie. Alegerea ideală pentru oricine caută un desert usor si răcoritor, fără preparare complicată

 

 

Cuburi de iaurt fără coacere,, perfecte și răcoritoare, cu glazură delicioasă de lămâie.  Alegerea ideală pentru oricine caută un desert usor si răcoritor, fără preparare complicată

 

Ingrediente:

Avem nevoie de o forma de tort de 28 x 18 cm

Bază:

  • 200 g biscuiti
  • 80 g unt topit

Umplutura:

  • 950 ml lapte
  • 170 g zahăr
  • 45 g amidon de porumb
  • 120 g iaurt simplu

Glazura de lamaie:

  • 100 ml suc de lamaie
  • 300 ml apă
  • 25 g amidon de porumb
  • 1/2 lingurita turmeric
  • 50 g zahăr
  • ciocolată albă

Mod de preparare:

1. Într-un castron, amestecați fursecurile zdrobite cu untul topit și întindeți amestecul pe fundul formei de tort.

Vom pregati amestecul pentru crusta.

Apăsați amestecul în formă.

2. Pune forma la frigider pentru 30 de minute si pregateste umplutura.

3. Turnați laptele într-o cratiță, adăugați zahărul, amidonul de porumb și amestecați bine cu un tel.

4. Gatiti la foc mediu, amestecand continuu, pana se ingroasa, apoi dati deoparte.

5. Adăugați iaurt simplu în oală și amestecați-l în smântână.

6. Turnați crema uniform peste baza formei și puneți-o înapoi la frigider pentru 30 de minute.

Întindeți crema uniform pe corp.

7. Într-o oală curată, amestecați sucul de lămâie cu apă, amidon de porumb și turmeric.

8. Adăugați mai mult zahăr și amestecați.

9. Acum fierbeți glazura, amestecând constant, la foc mediu până se îngroașă complet.

10. Toarna glazura peste crema si da-o la frigider pentru o ora.

Se toarna glazura peste crema.

11. Apoi scoatem forma si taiem prajitura cubulete.

12. La final, se decorează cu ciocolată albă topită.

Decorați cu ciocolată albă.

 

Pofta buna!

 

 Sursă