Ingrediente:
Avem nevoie de o forma de tort de 28 x 18 cm
Bază:
- 200 g biscuiti
- 80 g unt topit
Umplutura:
- 950 ml lapte
- 170 g zahăr
- 45 g amidon de porumb
- 120 g iaurt simplu
Glazura de lamaie:
- 100 ml suc de lamaie
- 300 ml apă
- 25 g amidon de porumb
- 1/2 lingurita turmeric
- 50 g zahăr
- ciocolată albă
Mod de preparare:
1. Într-un castron, amestecați fursecurile zdrobite cu untul topit și întindeți amestecul pe fundul formei de tort.
2. Pune forma la frigider pentru 30 de minute si pregateste umplutura.
3. Turnați laptele într-o cratiță, adăugați zahărul, amidonul de porumb și amestecați bine cu un tel.
4. Gatiti la foc mediu, amestecand continuu, pana se ingroasa, apoi dati deoparte.
5. Adăugați iaurt simplu în oală și amestecați-l în smântână.
6. Turnați crema uniform peste baza formei și puneți-o înapoi la frigider pentru 30 de minute.
7. Într-o oală curată, amestecați sucul de lămâie cu apă, amidon de porumb și turmeric.
8. Adăugați mai mult zahăr și amestecați.
9. Acum fierbeți glazura, amestecând constant, la foc mediu până se îngroașă complet.
10. Toarna glazura peste crema si da-o la frigider pentru o ora.
11. Apoi scoatem forma si taiem prajitura cubulete.
12. La final, se decorează cu ciocolată albă topită.
Pofta buna!