Ingrediente:
- 3/4 cană zahăr (160 g)
- 1/4 cană apă (80 ml)
- 3/4 cană smântână pentru frișcă (200 ml)
- 4 și 1/4 linguri de unt (60 g)
- 2 și 1/2 căni de arahide prăjite sărate sau nesărate (400 g)
- 200 g ciocolata cu lapte
- 30 g ciocolata neagra pentru decor (optional)
Mod de preparare:
1. Pregatiti o tava tapetata cu hartie de copt de 28×18 cm.
2. Adăugați 3/4 cană zahăr (160 g) și 1/4 cană apă (80 ml) în tigaie. Gatiti la foc mic pana cand amestecul de zahar incepe sa devina maro auriu.
3. Adăugați 3/4 cană de smântână pentru frișcă (200 ml) și amestecați până când amestecul se omogenizează. Continuați să amestecați timp de 5-7 minute până când sosul de caramel începe să se întunece.
4. Apoi adăugați 4 și 1/4 linguri de unt (60 g) și aproximativ 2 și 1/2 căni de arahide prăjite sărate sau nesărate (400 g).
5. Se toarnă amestecul pe tava de copt și se netezește bine. Se acopera cu folie si se da la frigider pentru o ora.
6. Apoi se topesc 200 g de ciocolata cu lapte si se toarna peste alune. Se lasa sa se raceasca 30 de minute.
7. Decorați cu ciocolată neagră și tăiați în pătrate.
Poftă bună!