Flori si gradina

Cum sa provoci inflorirea hortensiilor pentru a crea un spectacol minunat colorat in gradina ta. GALERIE FOTO!

 

 

Cum sa provoci inflorirea hortensiilor pentru a crea un spectacol minunat colorat in gradina ta. GALERIE FOTO!

 

 

Descopera cum sa provoci inflorirea hortensiilor, flori ce creeaza un adevarat spectacol vizual in curtea casei tale. Hortensiile sunt deosebite, flori ce ofera gospodariei tale o fantezie ce te bucura de fiecare data cand le vezi.

Bogate, mari, impunatoare, hortensiile sunt plante ce se deosebesc atat prin dimensiunea lor, cat si prin eleganta si nuante superbe. Acest arbust isi are originile in Japonia si Asia de Sud-Est, fiind o planta adaptabila, ce s-a raspandit in intreaga lume.

Plantarea hortensiei

Plantarea hortensiei se face in primavara, imediat ce pericolul inghetului a trecut. Dupa ce ai plantat hortensia, aceasta se uda in fiecare zi, dimineata. Poti adauga si un strat de mulci (materie organica precum frunze, crengi, rumegus, resturi vegetale).

Udarea plantei pentru a te bucura de o hortensie superba

Dupa plantare, este foarte important ca hortensia ta sa primeasca apa. Mai mult decat atat, hortensiile se pot bucura si de ingrasamant o data sau de doua ori pe an. Adauga-le ingrasamant primavara sau vara pentru a avea flori bogate.

Floarea poate fi mutata, daca doresti sa faci acest lucru, insa doar iarna sau toamna, atunci cand ea este in perioada de repaus.

Cum provocam inflorirea hortensiilor

Pentru a crea un adevarat spectacol in curtea casei noastre, iti oferim cateva sfaturi utile ce te vor ajuta sa provoci inflorirea acestui frumos arbust decorativ.

Solul

In primul rand, trebuie sa stii ca hortensia are nevoie de un sol de calitate. Daca este posibil, inainte de a planta hortensia amesteca 3 parti pamant de flori, o parte compost si o parte turba si pune in sol, in locul unde vei planta hortensia. Daca nu, alege sa ii oferi hortensiei fertilizator.

Daca alegi un fertilizator, cel mai bine este sa alegi unul natural. Poti alege coji de fructe, compost sau legume ramase de la prepararea meselor. De asemenea, chiar si cojile de la oua sunt bune pentru a fi folosite pe post de fertilizator.

Tunderea arbustului

Pentru a stimula inflorirea hortensiei este foarte important sa o tunzi. Tunderea se face in cazul hortensiei prin ciupirea varfurilor nou crescute primavara pana la nivelul primilor muguri.

Daca vorbim de plantele mai mature, indeparteaza tulpinile plantelor mai vechi. Ai grija sa nu tai tulpinile de culoare maro toamna, dar nici inflorescentele ofilite. Aceste inflorescente ofilite nu se taie toamna deoarece au rolul de a proteja lastarii fragezi in timpul anotimpului rece.

Hortensiile nu trec neobservate din niciun spatiu. Glorioase, mari, bogate, in culori absolut uimitoare, aceste flori sunt o adevarata bucurie. Nu sunt foarte usor de crescut, insa hortensiile sunt flori rezistente la boli, dar si la daunatori. Acest lucru le face ceva mai usor de ingrijit sau, mai bine zis, le face preferate in randul oamenilor care aleg sa planteze flori in curte.

Hortensia este un arbust decorativ, iar varietatile din care poti alege sunt multiple. Speciile hortensiilor sunt in numar de peste 190 in intreaga lume. Impresionant, nu-i asa?!

Lumea iubeste aceste flori deoarece sunt mari, de forma unor globuri spectaculoase. Hortensiile pot fi atat albe, cat si albastre. Culoarea lor depinde de pH-ul solului. De exemplu, hortensia care va creste intr-un sol cu pH de 5.5 o sa aiba florile albastre. Un pH de 6 va face ca florile hortensiei sa fie de un roz superb.

hortensii

 

Sursa