Aperitive si Gustari

Cum se prepară corect varză murată. Uite secretul pe care puţină lume îl ştie …

 

 

 

 

Preparare varză murată, în 4 paşi:

 

1. se pun în bidon câteva legături de mărar, cimbru şi hrean (eventual boabe de porumb și gutui)

2. se iau verze de iarnă, se scoate miezul şi se umple cu sare neiodată

doza recomandată este 30 g/l

3. se aşează în butoi cu partea umplută cu sare în sus

4. se lasă o zi după care se umple cu apă

Peste verze se asează un grătar și o greutate (un pietroi bine spălat) pentru a ține verzele scufundate.

 

Sfaturi utile

 

Se spune că varza se pune la murat înainte de 1 noiembrie! Varza astfel conservată își menține toate proprietățile și va fi o sursă importantă de vitamine pe timpul iernii.

În primele săptămâni se pritoceşte zeama din trei în trei zile, care poate fi destul de dificil de realizat, de aceea noi folosim pentru asta un furtun de cauciuc pe care-l punem de la început împreună cu verzele, astfel încât un capăt să fie fixat în fundul butoiului. Când suflăm în furtunul se amestecă (pritoceşte) zeama.

Spor la treabă şi poftă bună!.

Sursa: Hobby Gradina