Torturi

Cum se prepară tortul Oreo, fără coacere, absolut delicios!

 

 

Cum se prepară tortul Oreo, fără coacere absolut delicios!

 

Tortul Oreo este un desert delicios pentru orice eveniment sau atunci cand ai pofta de ceva dulce exceptional. Se prepara rapid, fara coacere, si il poate prepara oricine! Iata cum se face!

 

Ingrediente:

Biscuiți Oreo 10 pachete mici,

3 linguri de unt,

250 ml frișcă lichidă,

150 grame cremă de brânză mascarpone,

3 linguri de zăhăr pudră,

o lingurită esență de vanilie

 

Mod de preparare:

O parte din biscuiții Oreo se zdrobesc bine in robotul de bucătărie. Se adaugă cele trei linguri de unt topit și se amestecă bine.
Se toarnă amestecul obținut într-o formă de tort cu dimensiunea de 28cm, se presează usor cu o lingură și se formează blatul.

Prepararea cremei. Se mixează frișca lichidă pană se intăreste, se amestecă cu crema de brânză, cu zahărul pudră și esența de vanilie. Se mixează bine toate ingredientele până se obține un amestec omogen. Se sparg 4 biscuiți Oreo și se amestecă în crema obținută.
Se toarnă crema în forma de tort, se nivelează și la final, se ornează cu sos de ciocolată sau biscuiti. Pentru sosul de ciocolată se topeste la bain marie, 150g ciocolată cu 2 linguri de ulei(astfel glazura va fi usor de tăiat), se amestecă pană se topeste bine ciocolata si se lasă să se răcească pană ajunge la temperatura camerei. Cand este rece se toarnă peste tort. Se pune tortul la frigider câteva ore, până se răcește.

 

Poftă bună!

 

Imagini pentru receita cheesecake de oreo

Sursa