Ceapa susţine sănătatea creierului şi a inimii, întăreşte oasele, ajută la digestie şi reduce riscul dezvoltării cancerului, iar mierea de albine este bogată în substanțe nutritive, antoxidanți, vitamine și minerale esențiale organismului.
Cura de suc de ceapa cu miere de albine este recomandată persoanelor care suferă de varice, arterioscleroză, congestie cerebrală, probleme de circulație, astenii, astm, răceală, gripă sau bronșite, deoarece stimulează circulația periferică venoasă.
Pentru prepararea curei aveți nevoie de un kilogram de ceapă roșie și 300 de grame de miere de albine bio sau organică, de preferat de munte sau polifloră. Ceapa se taie mărunt, se dă prin storcătorul de fructe sau prin mașina de tocat, după care se stoarce sucul cu ajutorul unui tifon până pbțineți 600 ml de suc. Acesta se amestecă cu mierea de albine până se omogenizează și se pune într-un recipient din sticlă, închis ermetic, și se ține la frigider.
Se consumă câte 150 ml zilnic, în trei reprize a câte 50 ml, înainte de mesele principale. Cura poate fi urmată timp de o lună de zile, după care se ia pauză o săptămână.
Important: această cură nu este recomandată persoanelor care suferă de diabet sau probleme ale stomacului, precum ulcer gastric sau duodenal, gastrită, duodenită.
Pentru combaterea tusei, astmului, bronșitei dar și a simptomelor gripei și ale răcelii, puteți prepara următorul remediu: se amestecă 2 linguri de suc de ceapă cu 4 linguri de miere polifloră, iar preparatul se consumă pe parcursul unei zile
Folosită preponderent la gătit, ceapa are efecte antiinflamatorii, antibacteriene, antianemice, antiseptice, depurative, antiinfecțioase, iar alături de mierea de albine, formează un produs benefic sistemului cardiovascular și nervos.
Pentru preparare aveți nevoie de 300 g de miere de albine de munte, organică, și un kilogram de ceapă roșie. Ceapa curățată și spălată se dă prin mașina de tocat, storcătorul de fructe și legume sau robotul de bucătărie, iar când obțineți 600 ml de suc limpede se pune într-un vas din sticlă și se adaugă mierea de albine, omogenizând.
Produsul se păstrează la frigider.
Metodă de administrare:
Se consumă câte 50 ml de suc de ceapă cu miere de 3 ori pe zi, înaintea meselor principale, timp de 30 de zile, după care se face pauză 7 zile și se poate relua, la nevoie.
Pe lângă beneficiile pe care le aduce sistemului cardiovascular, cura mai este recomandată și persoanelor care suferă de varice, astenie, congestie cerebrală, arteroscleroză, oboseală, epuizare.
Persoanele care suferă de diabet, duodenită, gastrită, ulcer nu vor urma această cură.
Fiind una dintre cele mai vechi legume cunoscute omului, ceapa și-a făcut de-a lungul timpului cunoscute beneficiile și efectele benefice asupra sănătății.
Pentru a prepara acest sirop, nu aveți nevoie decât de 2 ingrediente organice:
- ceapă
- 100g miere de albine.
Curățați ceapa, spălați-o și dați-o printr-un storcător de fructe și legume, până ce obțineți 100 ml de suc. Încorporați mierea de albine în sucul de ceapă și păstrați siropul la frigider, într-un borcan din sticlă închis ermetic.
Se administrează câte o lingură de sirop, cu jumătate de oră înaintea celor 3 mese principale.
Remediul este eficient și pentru:
- fortifierea memoriei
- curățarea arterelor
- prevenirea aterosclerozei
- previne răceala
- întărește imunitatea.
Ce beneficii are sucul de ceapa?
1. Îmbunătățește digestia:
Ceapa este un bun aport de inulin – o fibra dietetica care este o sursa buna de hrană pentru bacteriile sănătoase prezente în intestine.
Inulina promovează o mișcare intestinală sănătoasă și menține bacteriile sănătoase la un nivel sigur, ceea ce duce la creșterea digestiei.
2. Protejeaza împotriva alergiilor:
Cercerina naturală antihistaminică, prezentă în ceapa, previne astmul și alergiile.
Quercetina din ceapă este ușor absorbit prin intestin și rămâne în circulație îndelungată decât quercetina obținut din alte alimente.
3. Remediu pentru tulburarea respiratorie:
Proprietățile expectorante ale cepei ajută la tratarea tulburărilor respiratorii.
Uleiul volatil prezent în ceapa desface mucusul și împiedică formarea sa proaspătă.
Acesta a fost folosit de secole pentru a vindeca tusea, bronșita, congestie și infecții metabolice.
Ceapa roșie este recomandată pentru a elimina răceala.
4. Menține sănătatea osoasă:
Ceapa este folosita pentru menținerea unui sistem osos sănătos.
Studiile recente au arătat că aceasta conține un compus care previne degradarea osoasă excesivă.
Este deosebit de util pentru femeile care trec prin menopauză și prezintă un risc mai mare de osteoporoză.
5. Suc de ceapă pentru creșterea părului:
Este sucul de ceapă bun pentru păr? Da, este absolut bun pentru păr în multe feluri.
Ceapa conține urme de sulf, care este unul dintre substanțele nutritive esențiale în promovarea creșterii părului.Un studiu a arătat că aplicarea sucului de ceapă pe păr și scalp de două ori pe săptămână timp de două luni poate stimula creșterea părului.
Ignorați mirosul pentru că poate fi spălat.
Nimic nu funcționează mai bine decât sucul de ceapă pentru păr.
Te întrebi cum să faci suc de ceapă pentru creșterea părului? Ei bine, aici este rețeta:
Rețetă: suc de ceapă și bere pentru o creștere rapidă a părului
Vei avea nevoie:
1 1/2 linguriță de suc de ceapă proaspăt extras
1 lingura de bere
Ce trebuie să faci
Se amestecă suc de ceapă și bere pentru a forma o mască de păr netedă.
Aplicați această mască pe scalp și păr și masați ușor timp de aproximativ cinci minute folosind vârfurile degetelor.
Lăsați amestecul o jumătate de oră. Poți purta o casca de duș pentru a proteja amestecul.
Clătiți folosind șampon și apă.
Pentru rezultate mai bune, utilizați acest amestec de aproximativ două până la trei ori pe săptămână.
În timp ce vă ajută părul, nu încurajăm folosirea berii.
Utilizați acest remediu numai dacă sunteți în regulă cu acest ingredient.
6. Suc de ceapă pentru piele:
Ceapa ajuta la circulația sângelui în stratul de țesut.
Ceapa prăjită sau brută este folosită ca o căptușeală pentru bătături, vânătăi, răni și, de asemenea, pentru dureri de urechi.
Sucul de ceapa amestecat cu miere este folosit ca un produs cosmetic pentru a elimina pistruii și pigmenții.
7. Reducerea nivelurilor de glucoză:
Consumul regulat de ceapă reduce nivelul de zahăr din sânge.
8. Avantaje cardiovasculare:
Consumul regulat de ceapă sa dovedit a reduce nivelul de colesterol.
Acest lucru poate fi atribuit compușilor de sulf, cromului și complexului de vitamina B din ceapa care ajută la stoparea stopului cardiac prin scăderea nivelului de homocisteină, un alt risc potențial pentru accident vascular cerebral.
9. Luptă împotriva cancerului:
Ceapa este alcătuită din tipuri extrem de diferite de sulfuri, care oferă protecție împotriva creșterii neoplasmelor.
Consumul regulat de ceapă reduce riscul multor tipuri de cancer cum ar fi cancerul esofagian, cancerul de celule renale, cancerul de sân, cancerul de prostată și cancerul laringian.
10. Împiedică infecția orală:
Proprietățile bactericide ale cepei previn infectarea orală și cariile dentare.
Cercetătorii au confirmat că mestecarea unei cepe brute timp de trei minute este suficientă pentru a ucide toți germenii din gură.
În plus, durerea de dinți este distrusă prin plasarea unei bucăți de ceapă pe dintele dureros.