Orezul este cel mai bun adsorbant natural, o sursă de putere și energie, un excelent agent de curățare pentru organism. În ciuda valorii nutritive ridicate, este o componentă esențială a multor programe de slăbire.
Curățarea corpului cu orez este un eveniment aproape sigur de îmbunătățire a sănătății desfășurat acasă; o tehnică preferată de mulți nutriționiști.
Orezul este considerat un simbol al nemuririi, vitalității și purității. În cele mai vechi timpuri, vindecătorii chinezi foloseau boabe crude pentru a crește rezistența fizică și vitalitatea.
Astăzi, orezul crud și fiert este utilizat în mod activ pentru curățarea corpului: intestine și articulații; este considerat unul dintre cele mai echilibrate alimente. Ușurința de punere în aplicare și contraindicațiile minime permit curățarea orezului pentru persoanele diagnosticate cu diabet zaharat, gastrită, ulcer peptic, hipertensiune, obezitate și alte patologii grave.
Pentru a maximiza proprietățile absorbante (absorbante) ale orezului, acesta trebuie înmuiat înainte de utilizare. Apa curăță amidonul din rețeaua de cristal, făcând structura boabelor de orez poroasă. Odată ajunși în intestine, aceștia, ca un burete, absorb produse metabolice nocive: lichide inutile, săruri de metale grele, colesterol în exces, produse de degradare și fermentare, precum și alți compuși toxici.
Dieta cu orez curăța corpul, elimină multe probleme; are o serie de avantaje:
Îmbunătățirea stării pielii.
Crește activitatea creierului și îmbunătățește concentrarea.
Normalizează memoria.
Stimulează performanța.
Elimină diverse patologii.
Restabilește somnul.
Îmbunătățește starea generală.
Dieta de orez semnată de Walter Kempler
Walter Kempler este considerat autorul primei diete cu orez. Interesul omului de știință pentru o alimentație sănătoasă a dus la observația că oamenii care mănâncă mult orez se pot lăuda cu o sănătate mai bună și cu o siluetă mai subțire.
Dieta Kempler este simplă și monotonă; elimină complet sărurile și alimentele grase, ceea ce favorizează pierderea funcțională în greutate și previne edemul. Dieta se bazează pe un consum de 7 zile de doar două feluri de mâncare: orez brun și compot din fructe crude sau uscate. Pe lângă suc, puteți bea ceai verde și apă minerală. În total, volumul zilnic de lichid nu trebuie să depășească 2 litri.
Lipsa dietei provoacă o deficiență a substanțelor necesare, pentru reaprovizionarea cărora este permisă administrarea simultană de vitamine și complexe minerale din farmacie.
- Mic dejun: terci de orez slab fără sare, 1 pahar (200 ml) compot.
- Prânz (al doilea mic dejun), prânz și ceai de după-amiază: 1 pahar de compot fiecare.
- Cina: terci de orez slab nesărat, 1 pahar de compot.
- Înainte de culcare: 1 pahar de compot.
Pentru a pregăti o porție de terci de o zi, veți avea nevoie de 50 g de orez uscat, pentru prepararea compotului – 1,5 kg de proaspăt sau 300 g de fructe uscate.
Ei părăsesc dieta treptat, începând cu introducerea chefirului, iaurtului fără aditivi, lapte, brânză de vaci cu conținut scăzut de grăsimi în meniu.
Contraindicații
Lista contraindicațiilor pentru curățarea intestinului de orez acasă este minimă. Acest tratament de wellness nu este recomandat persoanelor cu dificultăți în defecare. Peelingul orezului este contraindicat la femeile însărcinate și care alăptează din același motiv: sunt mai predispuse la constipație decât altele.
Curățarea corpului cu orez, ca multe altele, nu a primit confirmare științifică. În ciuda acestui fapt, experiența practică confirmă eficacitatea acesteia. Majoritatea feedback-ului de la practicieni este pozitiv sau neutru. Punctele negative rare se referă în principal la proprietatea orezului de a reduce activitatea peristaltică intestinală și, ca urmare, provoacă o întârziere a defecației.
Este posibil să eliminați toxinele acumulate, compușii toxici, să scăpați de excesul de săruri folosind curățarea orezului a corpului – o tehnică eficientă care vă permite să reînnoiți toate organele și sistemele într-un mod natural.
De obicei, toxinele sunt concentrate în intestine, ficat, mușchi și țesuturi articulare și celule ale pielii. Aplicând un bob de orez conform anumitor scheme, este posibil să scăpați de compușii toxici într-o perioadă scurtă.
Dieta cu orez nefiert pentru detoxifierea organismului
Există o dietă de orez mai simplă pentru curățarea organismului de toxine și toxine, care este utilă pentru persoanele de toate vârstele. Dimineața pe stomacul gol, trebuie să mâncați boabe de orez crude. Ia cât de multe boabe ești acum. După ce mâncați orez crud, nu puteți mânca nimic timp de 2-3 ore, iar după aceea puteți mânca, ceea ce este obișnuit, dar este mai bine să refuzați alimentele nesănătoase.
Pentru ca dieta să ofere rezultatele dorite se procedează astfel:
- Se folosesc 2-3 kg de orez. Se clătesc inițial sub jet de apă, apoi se pun să stea într-o oală încăpătoare și se toarnă apă rece deasupra.
- Se schimbă apa de doua ori pe zi, timp de o săptămână.
- După această perioadă se va observa că apa de la orez nu mai este tulbure, atunci orezul este gata pentru a fi consumat.
- Urmează tratamentul cu apă fiartă: se pune apa la fiert, apoi se toarnă peste orez și se amestecă bine.
- Orezul se servește cald. În timpul mesei este recomandat să nu se bea apă, pentru ca orezul să nu absoarbă sarea din ea.
Acest tratament se face timp de 2 luni și apoi după o pauză de 2 săptămâni, el se poate repeta.
Dimineața este indicat să se servească o porție de orez și un măr. La micul dejun apare senzația intensă de foame ceea ce arată că a început curățarea organismului. Este indicat să serviți o altă porție de orez. Foarte important este ca în această perioadă de curățare a organismului să nu mâncați carne, grăsimi, sare, zahăr, afumături, mezeluri, alimente condimentate, dulciuri, să nu beți alcool și băuturi artificiale.
Avantajele dietei cu orez nefiert sunt:
- Dieta ajută la detoxifierea organismului.
- Sunt eliminate toxinele din vasele de sânge, țesuturi, organe, articulații.
- Cei care au încercat această dietă au simțit efectele benefice din prima săptămână.
- De asemenea au observat că la început urina era destul de închisă la culoare ceea ce arată clar că erau eliminate toxinele prin urină. După o lună urina era de culoare deschisă.
Este posibil ca după o perioadă de timp de post cu orez să apară o stare de amețeală, slăbiciune și foame acută. Pentru a combate aceste stări este indicat să se consume în paralel cereale, nuci, caise uscate, stafide, cartofi, ceai cu miere, legume și fructe. Acestea conțin minerale și vitamine și mai ales potasiu care este necesar organismului.
Acest proces de detoxifierea organismului nu este ușor, este destul de dificil, de aceea trebuie să consumați în paralel alimente care conțin potasiu.