Torturi

Dacă am portocale pregătesc un desert simplu, aromat si delicios. Poate fi realizat pentru orice ocazie

 

 

Dacă am portocale pregătesc un desert simplu, aromat si delicios. Poate fi realizat pentru orice ocazie

 

Portocalele sunt iubite de un număr mare de oameni; sunt un fruct suculent, strălucitor, cu o aromă deosebită. Citricele pot restabili starea fizică și pot satura organismul cu vitamina C.

Aroma de portocale este considerată una dintre cele mai căutate din lume. Concentratul său este adăugat la cantități mari de parfum și apă de toaletă. În domeniul cofetăriei, aroma de portocale nu este nici pe departe în urmă în popularitate. Multe fursecuri, prăjituri și dulciuri sunt făcute din extract și suc de portocale.

Psihologii asociază relevanța mirosului și gustului de portocale cu producția de dopamină. O persoană care mănâncă constant acest tip de citrice devine mai fericită și mai sănătoasă.

Să facem și un desert interesant din portocale și anume să facem o prăjitură.

 

Ingrediente:

  • suc de portocale – 750 ml;
  • smântână – 100 g;
  • fursecuri – 180 g;
  • lapte condensat – 20 g;
  • lapte – 500 ml;
  • crema de branza – 50 g;
  • zahăr – 8 linguri. l.;
  • mascarpone – 30 g;
  • amidon de porumb – 8 linguri. l.;
  • unt – 30 g.

 

Mod de preparare: 

Pune fursecurile in 250 ml suc de portocale astfel incat sa fie saturate cu lichid. Tapetați o tavă de copt cu diametrul de 22 cm cu folie alimentară și puneți fursecurile înmuiate de-a lungul fundului.

Turnați 4 linguri de amidon de porumb și zahăr granulat într-o cratiță cu lapte, amestecați ingredientele vrac. Adăugați aceeași cantitate de amidon și zahăr la 500 ml de suc de portocale.

La foc mediu, aduceți ambele lichide în cratițe separate până se îngroașă. Adăugați mascarpone în amestecul de lapte și untul în amestecul de portocale.

Când amestecurile devin groase, alternativ folosind o lingură, se adaugă pe fundul fursecurilor straturi de lapte și cremă de portocale.

Puneți „zebra” rezultată în frigider pentru câteva ore.

Nu uitați să acoperiți suprafața tortului cu celofan.

Bateți crema de brânză cu laptele condensat cu un mixer, turnând treptat smântâna în amestec. Acioeriți totul cu aceasta crema. Acoperiți părțile laterale și deasupra prăjiturii întărite cu acest amestec.

Puteți folosi coaja de portocală ca decor de tort.

Un desert similar poate fi făcut și din sucul de mandarine și alte fructe citrice.

 

Pofta buna!

 

Sursa