Ingrediente:
- 15 g praf de copt (1 – 1,5 pachete)
- zahăr pudră pentru decor
- 3 banane
- suc de o jumătate de lămâie
- 60 g zahăr
- 30 g unt
- 50 g nuci
- 2 ouă
- 1 pachet zahar vanilat (1 lingura / 8-10 g)
- 60 ml ulei vegetal
- 120 ml lapte
- 200 g faina
Mod de preparare:
Curățați bananele și tăiați-le în felii subțiri. Stropiți-le cu suc de lămâie deasupra pentru a nu se oxida.
Se pun 60 g de zahar intr-o tigaie uscata si se incinge la foc mic pana se topeste. Nu amestecați până nu se topește cea mai mare parte.
Cand zaharul se caramelizeaza amestecam si adaugam 30 g de unt. Amestecam cu o lingura/spatula pana se topeste si formeaza un caramel.
Controlați focul tot timpul, nu trebuie să fie prea puternic. Adăugați bananele feliate la caramel și prăjiți timp de cinci minute, amestecând constant.
Se amestecă cu grijă cu o spatulă pentru a nu zdrobi bananele. Inainte de final adaugam nucile (50 g), amestecam si dam deoparte la racit.
Într-un castron adânc separat, se bat două ouă, se adaugă 10 g de zahăr vanilat și se bat cu un mixer. Apoi adăugați 60 ml de ulei, apoi amestecați din nou.
La final se adauga 120 ml lapte proaspat, apoi se bat din nou pana se obtine un amestec omogen.
Adaugam in amestecul de ingrediente lichide faina cernuta (200 g) amestecata cu 15 g praf de copt.
Amestecați cu un tel până când toate ingredientele sunt combinate și se obține un amestec gros, neted, fără cocoloașe.
Adauga bananele prajite cu nuca in amestec si amesteca din nou.
Se unge cu unt o tava de 28×11 cm si se presara cu faina, indepartand excesul. Întindeți amestecul în tava pregătită, agitați și nivelați, apoi puneți la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru aproximativ 30-35 de minute.

Lasam prajitura copta sa se raceasca putin, o scoatem din tava si presaram deasupra zahar pudra. Tăiați-o în bucăți și serviți.