Ador aceasta prajitura pentru ca se prepara usor, nu trebuie sa urmati pasi complicati si este extrem de buna. Este o prajitura delicata si deoasebita cu care iti poti surprinde musafirii sau pe cei dragi.
Pentru aceasta eu am folosit niste prune uscate dar voi le puteti inlocui cu un tip de nuci sau alte fructe confiate. Nu am incercat cu fructe proaspete sa va pot spune daca este si aceasta o varianta buna.
Ingrediente:
pentru aluat:
- Făină – 400 g
- Miere – 150 g
- Zahar – 80 g
- Un praf de sare
- Unt – 80 g
- 2 Oua
- Bicarbonat de sodiu – 8 g (1 lingurita rasa)
pentru blat:
- Dulceata – 200 g (am folosit de coacaze negre)
- Nuci – 130 g
- Prune uscate – 130 g
- 4 Albusuri
- Un praf sare
- Zahăr – 150 g
- Amidon – 1 lingură
pentru crema:
- 4 Galbenusuri
- Lapte – 400 ml
- Zahăr 100 g + 10 g zahar vanilat
- Amidon de porumb – 40 g
- Unt – 200 g
Mod de preparare:
Pentru blat – Adăugați zahăr în miere și puneți pe foc. Aduceți la fierbere și adăugați bicarbonat de sodiu. Gatiti 3-4 minute (pana se schimba usor culoarea).
Se ia de pe foc si se adauga sare si unt. Se amestecă până la omogenizare. Se lasa sa se raceasca la temperatura camerei. Adăugați ouăle și amestecați din nou. Adaugati aici si faina cernuta.
Framantam aluatul moale (ar trebui sa fie lipicios). Lasam aluatul sa se odihneasca in timp ce pregatim crema.
Prepararea cremei: adăugați zahăr și amidon în gălbenușurile de ou și amestecați cu o cantitate mică de lapte până se omogenizează. Se adauga restul de lapte si se fierbe pana se ingroasa. Adaugati un praf de sare. Se lasa sa se raceasca. Bateți untul și crema de vanilie, apoi amestecați și bateți până devine cremos.
Tăiați nucile și prunele uscate. Bate albusurile spuma cu sare si zahar pana se formeaza o bezea tare. Adăugați amidon și amestecați cu un mixer.
Pofta buna!