Ingrediente:
Blat:
- 140 g făină simplă
- 125 ml lapte proaspăt
- 125 ml apă
- 120 g unt
- 10 g zahăr
- 5 g sare
- 4 ouă
- tava cu dimensiunile 25 x 30 cm
Crema:
-
- 500 ml lapte proaspăt
- 2 ouă
- 50 de făină simplă
- 50 g unt
- 10 g zahăr vanilat
- 120 g zahăr
- 200 ml smantana pentru frisca
- 20 g ciocolata topita
- 20 g caramel
Mod de preparare:
Se toarnă laptele și apa într-o cratiță, se adaugă untul, zahărul, sarea, făina și, amestecând, se gătește un aluat compact care se desparte de părțile laterale ale cratiței.
Se transferă într-un bol, se răcește puțin și se adaugă ouăle pe rând, amestecând bine până se încorporează fiecare.
Acoperiți tava cu hârtie de copt, turnați aluatul deasupra și întindeți.
Coacem in cuptorul preincalzit la 180°C pentru aproximativ 30 de minute.
Acum pregătiți crema.
Intr-un castron amestecam faina, zaharul, zaharul vanilat, ouale si amestecam cu un mixer.
Puneti laptele intr-o cratita pe aragaz si turnati in ea amestecul preparat.
Gatiti, amestecand continuu, pana se ingroasa crema.
La final, bateți untul moale în cremă.
Într-un castron separat, bate frișca.
Adăugați-o pe părți în cremă. Se toarnă crema finită peste aluatul copt și se netezește.
Pune la frigider pentru 2 ore.
Se decoreaza apoi desertul cu ciocolata topita si caramel.
Poftă bună!