Ingrediente:
Crema:
- 1 ou
- 50 g zahăr
- 10 g zahăr vanilat
- un praf de sare
- 40 g amidon de porumb
- 500 ml lapte
- 50 g unt
Alte:
- 300 g biscuiti
Glazură:
- 200 g ciocolata cu lapte
- 100 ml lapte fierbinte
- 90 g alune măcinate
Mod de preparare:
1. Se sparg ouale intr-o cratita, se adauga zaharul, zaharul vanilat si un praf de sare – se amesteca si se pune pe aragaz, apoi se toarna laptele – se amesteca, se fierbe pana se ingroasa si la final se adauga untul – se amesteca bine, se fierbe pana la o grosime medie si se lasa putin sa se raceasca.
2. Întindeți mai întâi crema răcită în tava de copt și apoi puneți fursecurile – repetați procesul de încă 2 ori.
3. Glazură: Rupeți ciocolata cu lapte într-un castron mic și turnați peste ea lapte fierbinte – amestecați și adăugați alunele măcinate – amestecați bine.
4. Turnați glazura rezultată peste suprafața desertului, întindeți-o bine și puneți la frigider să se întărească complet.
5. Serviți-l cu dragoste, mult gust și bucurie.
Pofta buna!