Creme si Budinci

Desert delicat, pufos, care combină o budincă ușoară de căpșuni și un blat gustos. Această rețetă este o adevărată bijuterie și cu siguranță nu va rezista mult odată preparată

 

 

Desert delicat, pufos, care combină o budincă ușoară de căpșuni și un blat gustos. Această rețetă este o adevărată bijuterie și cu siguranță nu va rezista mult odată  preparată

Ingrediente:

Aluat:

  • 500 făină simplă
  • praf de copt
  • ½ lingurita sare
  • 200 zahăr pudră
  • 250 unt (sau margarina)
  • gălbenușuri de ou

Crema:

  • 88 budincă de căpșuni
  • 500 ml lapte
  • linguri de zahar
  • 450 smantana
  • 15 zahăr vanilat
  • albusuri

 

Mod de preparare:

Într-un castron, amestecați 500 g făină simplă, 5 g praf de copt, ½ linguriță sare și 200 g zahăr pudră. Adăugați 250 g unt înmuiat și 5 gălbenușuri de ou.

Se framanta pana se formeaza un aluat omogen. Împărțiți într-o parte mai mare și mai mică.

Aluat

Se pregateste aluatul pentru prajitura cu grilaj

Tapetați o tava de copt cu hârtie de copt. Întindeți cea mai mare parte din aluat și puneți-o în tava de copt, creând un chenar.

Se incinge 200 ml lapte intr-o cratita si se adauga 88 g budinca de capsuni cu 8 linguri de zahar. Gatiti, amestecand continuu, pana cand budinca se ingroasa.

Cremă

Se adauga apoi restul de lapte (300 ml) si se lasa sa se raceasca.

Adăugați 450 g smântână și 15 g zahăr vanilat în budinca răcită. Bateți 5 albușuri spumă și amestecați-le ușor în amestecul de budincă.

Se toarnă crema peste aluatul pregătit. Dintr-o porțiune mai mică de aluat faceți o rețea și puneți-o deasupra budincii.

Desert cu zăbrele

Tort cu zabrele original

Se da la cuptorul preincalzit la 180°C si se coace 35-40 minute pana devin aurii.

Dupa copt, lasam prajitura sa se raceasca. Cel mai bine este feliat a doua zi, când este ușor umed și aromele se amestecă.

 

Pofta buna!

 

 Sursă