Ingrediente:
Baza portocalie:
- 3 portocale
- 100 ml lapte condensat
- 350 ml lapte
- 30 g gelatină
Baza de caramel:
- 120 g zahăr
- 100 ml apă
- 30 g gelatină
Decor:
- topping de caramel (optional)
Mod de preparare:
Pregătirea bazei de portocale
Puneți portocalele tăiate într-un castron adânc și amestecați-le într-un piure neted folosind un blender de imersie.
Apoi adăugați laptele condensat și laptele, amestecați totul bine cu o spatulă, creând un amestec neted de bază pentru desertul dvs.
Pregătirea bazei de caramel
Topiți zahărul într-o tigaie la foc mic. Odată ce începe să devină auriu și să bule ușor, adăugați cu grijă puțină apă.
Gatiti amestecul, amestecand constant, pana se dizolva intr-un caramel neted, cu o nuanta frumoasa de chihlimbar.
Acum adăugați feliile de portocale proaspete la caramelul pregătit. Amestecați și lăsați-le să se gătească ușor, astfel încât să fie acoperite frumos cu caramel.
Crearea bazei de caramel
Turnați cu grijă caramelul preparat pe fundul unui vas de copt sau al unei forme alungite.
Rotiți ușor și uniform pentru a crea pe fund un strat subțire și continuu de caramel auriu, dând desertului o notă irezistibilă de dulceață și strălucire.
Aranjați feliile de portocale pe care le-ați acoperit anterior cu caramel pe stratul de caramel.
Sfaturi finale:
- Pentru un efect și mai dramatic, decorează desertul cu topping de caramel înainte de servire.
- Puteți folosi și alte citrice, precum: mandarine sau grapefruit pentru o nouă experiență gustativă.
- Umeziți ușor matrița înainte de a turna caramelul, acest lucru va fi mai ușor de turnat.
- Păstrați desertul la frigider și consumați în 48 de ore.
Poftă bună!