Povesti de viata

Diferența dintre Sufletul Pereche și Partenerul de Viață pe care îl alegem. Relația cu Sufletul Pereche

 

 

 

 

Sufletul pereche este acea persoană care simte ca tine, care compensează sufletul tău, acea persoană care te provoacă, te trezește din amorțeala în care te găsești, îți aduce la viață părți din tine la care nu te-ai fi gândit; pentru a ajunge la un alt nivel spiritual. Adică, îți cunoști sufletul pereche pentru că ai ceva de învățat, de experimentat, dar imediat după ce acest lucru s-a întâmplat, după ce lecția a fost învățată, fiecare pleacă pe drumul său.

Partenerul de viață reprezintă un prieten, o persoană care îți oferă stabilitate, siguranță, în care ai încredere, o persoană pe care poți să depinzi. Partenerul de viață, de obicei, este acea persoană care te iubește și te respectă, care îți cunoaște nevoile și dorințele.

Relația cu Sufletul Pereche

Relația cu sufletul pereche nu durează pentru totdeauna, deși ne dorim acest lucru. Acest lucru se întâmplă pentru că relația este foarte intensă sau pentru că este o relație karmica, iar după ce învățăm ce avem de învățat din ea  se stinge ca focul din vatră atunci când nu am băgat în foc lemne suficiente, sau când încercăm să aprindem focul în ploaie.

Sufletul pereche nu vine când îl chemăm noi, vine când trebuie să ne îndeplinim o parte din destin, vine când trebuie. Ceea ce nu realizăm este ca sufletul pereche poate fi un prieten sau o rudă, nu trebuie neapărat să fie o relație romantică; dar vom simți întotdeauna o legătură profundă cu ei, pentru că există un trecut sau o energie între noi pe care nu o putem explica.

Toți ne dorim un suflet pereche, dar ceea ce nu realizăm este că de fapt noi cerem Universului să ne dezvoltăm spiritual, să ne auto-descoperim. Dacă vrei, dacă îți dorești conexiunea cu sufletul pereche, trebuie întâi să își dai seama ce îți dorești tu de la tine, trebuie să te descoperi tu pe tine, și astfel să îți urmezi inima. În momentul în care știi cum ești, ce ești, ceea ce îți dorești să fii și te simți bine tu cu tine, de abia atunci vei fi pus în calea sufletului tău pereche, dar nu mai devreme.

În momentul în care consideri că ai învățat tot ce trebuia, iar drumul cu sufletul tău pereche se întrerupe, de abia atunci trebuie să îți dorești un partener de viață, cineva cu care să îți împarți viața la bine și la greu.

Partenerul de viață este un ”partener” în adevăratul sens al cuvântului, cineva cu care ai o conexiune puternică, poate nu la fel de puternică ca aceea cu sufletul pereche, dar această conexiune îți va îndeplini toate acele nevoi de siguranță, stabilitate, încredere, respect, înțelegere, și nu în ultimul rând IUBIRE.

Bineînțeles, va exista și atracție cu partenerul de viață, dar el îți va oferi mai mult un suport moral și sufletesc, te va ghida pe drumul tău, nu se va interpune în drumul tău. Pentru a-ți întâlni partenerul de viață, tot ce trebuie să faci este să fii pregătit mintal, emoțional și fizic.

Toți ne dorim suflete pereche, dar nu realizăm decât prea târziu că partenerul de viață poate fi chiar acel suflet pereche pe care ni-l dorim. Astfel, conexiunea dintre noi și partener este de o mie de ori mai puternică din toate punctele de vedere.

Caracteristicile relației cu sufletul pereche:

  • Simțiți că vă cunoașteți dintotdeauna;
  • Experimentați momente de deja-vu;
  • Vă înțelegeți fără să comunicați;
  • Aveți aceleași tabieturi sau defecte, sau ați trecut prin lucruri similare în adolescență;
  • Sunteți mereu pe aceeași lungime de undă, chiar și atunci când nu sunteți împreună;
  • Aveți o relație telepatică;
  • Relația este extrem de emoțională și poate scoate în evidență lucruri de care nu știați că sunteți capabili;
  • Puteți experimenta suișuri sau coborâșuri în viața personală sau profesională, atunci când vă întâlniți prima oară;
  • Relația se poate termina foarte repede dar dragostea va rămâne întotdeauna.

Caracteristicile relației cu partenerul de viață:

  • Vă simțiți atrași fizic unul de celălalt și aveți aceleași valori în viață;
  • Vă simțiți bine în compania celuilalt, pentru că vă place să aflați totul despre celălalt, totul pare incitant ;
  • Sunteți cei mai buni prieteni;
  • Sunteți pe aceeași lungime de undă când vine vorba de religie, filozofie, concepții, idei;
  • Amândoi vă simțiți în siguranță, atât financiară cât și emoțională;
  • Relația voastră se bazează pe clipele prezentului, pe crearea de noi amintiri;
  • Simțiți nevoia să vă căsătoriți pentru a ”cimenta” relația.

Nici una din aceste relații este mai bună decât cealaltă, diferența este că fiecare vine la momentul oportun în viața noastră și din fiecare avem de învățat câte ceva, atâta timp cât ne urmăm inima!

Așa că profitați: iubiți, creați noi amintiri, bucurați-vă de clipe, dar făceți-o cu INIMA!!!

 

Sursa:  Zenivers Alexandra Dănciulescu