Ingrediente:
500 g | Conopidă |
1 l | Apă |
10 g | Sare |
150 g | Piept de curcan |
1 bucată | Ceapă |
20 g | Unt |
5 g | Sare |
3 g | Piper negru |
pentru sos
300 g | Smântână |
120 g | Parmezan |
1 bucată | Ouă |
5 g | Sare |
3 g | Piper negru |
Mod de preparare:
- Puneți conopida la fiert pentru 5 min în 1 l de apă cu 10 g de sare. După ce a fiert, o puneți în tava de copt (cu dimensiunile de 15 x 15 cm);
- Puneți untul la topit într-o tigaie încinsă. Adăugați ceapa tocată și o căliți în untul topit. După ce s-a rumenit destul, adăugați pieptul de curcan feliat cuburi și îl gătiți. După ce s-a gătit, asezonați cu sare și piper.Transferați carnea în tavă, peste conopidă și repartizați uniform;
- Într-un bol amestecați smântâna cu parmezanul, 1 ou, sare și piper. Turnați amestecul peste compoziția din tavă;
- Feliați baconul pătrățele și îl puneți deasupra. Peste el, presărați cu ceapă verde. Dați tava la cuptor pentru 20 minute la 170℃;
- Savurați cu plăcere!
Pofta buna!