Astăzi vă prezentăm o rețetă deosebită de rulouri din dovlecei cu carne de pui, care păstrează astfel carnea suculentă. Rulourile se prepară fără mari bătăi de cap, dar arată original și foarte frumos. Înțepate cu bețișoare de frigărui, rulourile de dovlecei sunt niște gustări aspectuoase, foarte suculente, delicate și aromate, ideale pentru o cină ușoară sau pentru o masă festivă!
Ingrediente:
2 bucăți | Dovlecei |
600 g | Carne de pui tocată |
1 bucată | Ceapă |
500 ml | Suc de roșii |
1 linguriță | Sare |
1/2 linguriță | Piper negru măcinat |
5 g | Pătrunjel |
4 bucăți | Frunze de busuioc |
4 bucăți | Roșii cherry |
1 lingură | Ulei rafinat |
Mod de preparare:
- Spălați dovleceii și îi tăiați fâșii foarte subțiri. Sărați fâșiile de dovlecei și lăsați timp de 10 minute.
- Puneți carnea tocată într-un bol, adăugați pătrunjelul, busuiocul tocat și ceapa tocată. Condimentați cu sare, piper negru și amestecați bine.
- Luați din amestecul de carne și puneți pe bețișoare de frigărui. Apăsați bine să se țină carnea. Apoi înfășurați cu fâșii de dovlecel, astfel veți obține niște rulouri pe bețișoare de frigărui.
- Puneți rulourile obținute într-un vas de yennă uns cu ulei și decorați deasupra cu roșii cherry tăiate jumătăți.
- Într-un bol amestecați sosul de roșii cu sare și piper negru și turnați sosul peste rulourile de dovlecei cu pui. Dați tava la cuptorul încins la temperatura de 180℃, pentru 30 de minute.
- Savurați cu plăcere!