Dudele se deteriorează ușor, așa că gemul trebuie preparat imediat după recoltare. Printre proprietățile dudelor este cea de a regla perfect intestinul
Rețetă dulceață de dude
Dulce, parfumat, apetisant se prepară cu ușurință în casele noastre și poate fi folosit pe tot parcursul iernii. La micul dejun, cu biscuiți sau pâine prăjită, dar nu numai. De fapt, este un gem excelent de combinat cu niște brânzeturi sau de folosit pentru prăjituri de casă.
Dudele sunt fructe mici care se coc în timpul verii, între iunie și septembrie, iar cele mai potrivite pentru prepararea gemului sunt recoltate în august, când soarele le face să se coacă și să fie suculente.
Proprietățile dudelor
De culoare neagră, dudele sunt bogate în antioxidanți care protejează pereții venelor și arterelor. Cele albe sunt de asemenea excelente, bogate în fier și cu foarte puține calorii. Ca să nu mai vorbim că dudele conțin fibre, săruri minerale esențiale pentru menținerea sănătății corpului și vitamine. Din frunzele de dud se poate obține o infuzie excelentă în caz de diabet și hipertensiune.
Atâtea motive întemeiate pentru a folosi dudul pentru prepararea unui gem excelent.
- Dificultate: ușoară
- Timp de pregătire: 10 minute + gătit
- Doze: ingrediente pentru 4 borcane
Ingrediente:
- 1 kg de dude
- 500 de grame de zahăr
- 1 lămâie
Mod de pregătire:
- Spălați bine dudele, ușor, scoateți tulpina și apoi fierbeți-le aproximativ 10 minute într-o oală cu suc de lămâie.
- Treceți-le printr-o sită de legume pentru a reține semințele și impuritățile și continuați să gătiți timp de aproximativ o oră.
- Puneți dulceața de dud în borcanele sterilizate și curate și păstrați-le într-un loc răcoros și uscat.
Rețetă gem de dude
Pentru a pregăti gemul de dude cu robotul de bucătărie, nu uitați să reduceți la jumătate dozele, deoarece cana conține maximum 1 litru de lichide.
Ingrediente:
- 500 gr de dude
- 250 de grame de zahăr
- 1 lămâie
Mod de pregătire:
- Spălați cu grijă dudele, puneți-le în robot cu zeama de lămâie 10 min, la 100 °.
- Scoateți-le din robot și treceți-le printr-o sită de legume pentru a elimina semințele și impuritățile.
- Puneți-le înapoi în robot cu zahărul și gătiți timp de 50 min.
- Se toarnă gemul fierbe în borcanele sterilizate și se păstrează într-un loc răcoros și uscat.