Creme si Budinci

Dulceață (tip piure) de mere cu lapte condensat – o reteță inedita, simplă dar deosebit de gustoasă si aromată

 

 

Dulceață (tip piure) de mere cu lapte condensat – un preparat neobișnuit dar foarte gustos și aromat

 

Desertul de mere făcut  in casa nu va lăsa pe nimeni indiferent. Acest preparat se mănâncă rapid, iar anul următor, multe gospodine  hotarasc sa facă a  o porție dublă din produs fată de anul anterior .

Ingrediente:

  • mere – 5 kg, este indicat să luați soiuri dulci și acre;
  • lapte condensat – 1 cutie de staniu;
  • apă – 1 pahar;
  • Zahar – 100 de grame.

Mod de preparare:

Clătește bine merele și decojeste-le. Apoi tăiați-le în sferturi și scoateți semințele.

Merele preparate se taie în felii și se pun într-o cratiță.

Turnați apă acolo și puneți-o să se lenevească la foc mic. Gătiti merele sub capac timp de aproximativ o oră, amestecând ocazional.

După acest timp, masa de mere este ușor răcită și frecată printr-o sită fină. Puteți utiliza, de asemenea, un blender pentru tocare.

Turnați masa de mere într-o cratiță, puneți zahăr și lapte condensat în ea, fierbeți-l timp de 15 minute și puneți-o în borcane pregătite.

Închideți cu capacele și înfășurați cu o pătură pentru o zi.

Conservele închise se pun pe o pătură și se înfășoară bine. Acest lucru este necesar pentru ca piureul să se răcească treptat.

Piure de mere cu lapte și zahăr

Pentru a găti un delicios desert de mere „Nezhenka”, nu este necesar să luați lapte condensat achiziționat. Poate fi înlocuit cu lapte simplu și zahăr.

Ingrediente:

  • mere dulci și acre – 4 kg;
  • lapte gras – 3 litri;
  • zahăr – 750 grame;
  • bicarbonat de sodiu – 2 linguri.

lapte și zahăr

Mod de preparare:

Se curăță merele, se taie în felii, se acoperă cu bicarbonat de sodiu și se lasă timp de 2 ore. După acest timp, se spală bine, se toarnă într-o cratiță și se umple cu lapte. Se aduce la fierbere, se adaugă zahărul și se gătește aproximativ 2 ore, amestecând constant.

După acest timp, masa se împarte în 2 părți și se bate cu un blender până la consistența piureului. Întoarceți masa de mere în tigaie, fierbeți-o din nou timp de 15 minute și umpleți cu ea borcanele pregătite.

După ce a făcut „Nezhenka” din mere, gustul de bicarbonat de sodiu  nu se simte deloc!

masa de mere

Depozitare

Puree „Nezhenka” poate fi consumat imediat după preparare. Serviti bine cu clatite, clatite si paine proaspata. Dacă bateți bine masa de mere cu unt, veți obține o cremă delicioasă pentru un tort de biscuiți.

Tortul, pregătit pentru iarnă și sigilat în borcane, este păstrat într-un loc răcoros. Cel mai bine este să păstrați borcanele pe raftul de jos al frigiderului sau în pivniță.

se serveste cu clatite

Cu vanilie

Puteți adăuga aromă de vanilie. În acest caz, desertul este pregătit conform rețetei clasice, iar cu câteva minute înainte de sfârșitul gătitului, se toarnă un plic  de zahar vanililat care cântărește 2 grame si se pune în masa de mere..

Puteți adăuga opțional condimentele preferate în mere, cum ar fi scorțișoară, nucșoară, pentru a intensifica aroma.

Puree "Nezhenka" din mere cu lapte condensat: rețete pentru iarnă cu o  fotografie

Pofta buna!

 

 Sursa