Ingrediente:
– 300 g ciocolată amăruie, tocată
– 125 g unt nesărat, tăiat cuburi
– 1 linguriță esență de vanilie
– 6 gălbenușuri
– 165 g zahăr tos
– 500 ml frișcă lichidă
– 50 g cacao, cernută
Pentru crema de umplutură:
– 400 g vișine în alcool (din vișinată sau înmuiate în kirsch)
Pentru glazură:
– 100 g ciocolată amăruie, tocată
– O mână vișine decongelate
– Ornament strălucitor comestibil
– Ai nevoie de formă de chec de 1,4 litri, tapetată cu film alimentar pus în dublu
Mod de preparare:
1. Într-un vas neaderent așezat pe foc mic, topește ciocolata, untul, vanilia. Amestecă pentru omogenizare și lasă deoparte să se răcească.
2. Cu ajutorul telului electric combină gălbenușurile cu zahărul, până când obții o cremă consistentă. Micșorează viteza și încorporează amestecul cu ciocolată. Încorporează cacaua și apoi frișca. Atenție la amestec, pentru că nu trebuie să fie prea vâscos, ci ușor tartinabil.
3. Toarnă jumătate din cantitate în formă și așază un strat de vișine în centru. Toarnă deasupra compoziția rămasă și nivelează suprafața. Dă la frigider și lasă să stea peste noapte. Transferă pe platoul de servit și dă din nou la frigider minimum 20 minute.
4. Pentru glazură, topește ciocolata la microunde câteva minute și lasă să se răcorească. Stropește marchiza și ornează cu vișine proaspete decongelate și cu ornamentul. Taie cu cuțitul înmuiat în apă fierbinte și șters.
Pofta buna!
Sursa: Avram Florea