Bauturi

Este un medicament natural care ajută la sănătatea ta. Acest ceai reduce șansele de accident vascular cerebral, curăță ficatul, combate infecțiile, atenuază durerea, tratează raceala, durerea de cap

 

 

Acest ceai curăță ficatul, dizolvă pietrele la rinichi și este un remediu natural pentru durere, tratamentul racelilor, gripei, durerilor de cap si chiar durerii musculare

 

Care sunt beneficiile ceaiului de ghimbir?

 

  • O cană pe zi reduce șansele de accident vascular cerebral, ajută la descompunerea depozitelor de grăsime care blochează arterele
  • Puteți consuma ceai de ghimbir pentru a ucide virușii care provoacă răceli obișnuite, gripe, răceli și herpes
  • Ghimbirul poate îmbunătăți sistemul imunitar, antioxidanții găsiți în ghimbir ajută la combaterea infecțiilor și la îmbunătățirea imunității generale.
  • Daca suferi de dureri de cap, raceli, gripa, dureri musculare, atunci ceaiul de ghimbir este alegerea ideala. Durerea ta va fi atenuată prin simpla sorbire de ceai de ghimbir
  • Ceaiul de ghimbir poate îmbunătăți circulația sângelui, ceea ce îmbunătățește livrarea de vitamine, minerale și chiar oxigen către celulele corpului tău.

Ceaiul de ghimbir are proprietăți grozave. Este un medicament natural care ajută la sănătatea ta. Dar cum să prepari acest ceai simplu?

Preparare a ceaiului de ghimbir

 

Ingrediente: 

1,5 st. apă
2 căni de ghimbir proaspăt
1 lingură. lapte
2 linguri. ceai negru (frunză mare)
3 lingurițe. zahăr pudră (după gust)

Mod de preparare:

1,5 st. se toarnă apă și se fierbe. Curățați ghimbirul, treceți-l printr-o răzătoare fină (trebuie 2 lingurițe).

Pune restul de ghimbir la frigider. Când apa fierbe, 3 lingurițe. presarati zahar pudra (poate fi mai mult sau mai putin), adaugati ghimbir si amestecati 1-2 minute.

Când culoarea apei devine galbenă, adăugați 2 lingurițe de ceai uscat și fierbeți timp de 1 minut. Apoi adăugați laptele, opriți aragazul când dă în clocot, acoperiți tigaia și fierbeți ceaiul timp de 4-5 minute.

Se strecoară printr-o strecurătoare în cupe. Îl poți servi cu dulciuri și fructe uscate.

Note: 

Puteți lua miere în loc de zahăr pudră. De obicei, când preparați ghimbir, adăugați 1-2 cuișoare, un baton de scorțișoară sau 1 linguriță. se adauga si cardamom macinat.

În locul ceaiului negru se poate lua ceai verde. Dacă aveți răceală, dureri în gât, oboseală și frisoane, puteți adăuga 25-30 g de rom la acest ceai.

În acest caz, reduce și febra. Nu creșteți „doza” de ghimbir. Pentru că poate provoca alergii.

 

Sursa