Ingrediente:
1 litru de lapte
170 g de zahăr
3 linguri de făină
3 linguri de amidon
1 gălbenuș de ou
10 g de zahăr vanilat
1 plic de frișcă (75 g)
400 g de biscuiți cu cacao
200 ml de apă
1 lingură de cafea instant
Crema:
200 ml smantana dulce
60 g ciocolata
Mod de preparare:
Se toarnă laptele într-o cratiță, apoi se adaugă zahărul, făina, amidonul și gălbenușul de ou și se amestecă totul bine, astfel încât să nu fie cocoloașe. Gatiti, amestecand continuu la foc mediu, pana se ingroasa ca budinca.
Cand s-a racit smantana fiarta, adaugam frisca pudra din punga si batem bine pentru a se combina.
În formă, aranjați un strat de biscuiți înmuiați scurt în cafea, apoi turnați și întindeți deasupra umplutura, apoi încă un strat de biscuiți, umplutură și tot așa până epuizați toate ingredientele.
Se aplatizeaza si se lasa la frigider sa se intareasca, in timp ce intre timp se pregateste ganache-ul. Pur și simplu topiți ciocolata în smântâna groasă încălzită (nu o lăsați să fiarbă).
Se toarnă peste ganache și se pune tortul la frigider pentru a se întări.
Poftă bună!