Ingrediente:
- 6 oua
- 200 g zahar
- 100 ml ulei
- 125 ml lapte
- 450 g faina
- 1 lingurita amoniac
- esenta de vanilie
- Crema de cacao:
- 2 oua
- 200 g zahar
- 200 g ciocolata (52% cacao)
- 50 g cacao neagra
- 200 g unt
- esenta de rom
Mod de preparare:
Faguri:
Ouale se mixeaza cu un praf de sare, pana isi dubleaza volumul. Se adauga zaharul si se mixeaza pana se albesc si devin ca o crema. Pe rand, se adauga apoi vanilia, uleiul, laptele, amoniacul stins cu putina zeama de lamaie sau otet si la sfarsit faina.
- amoniacul se poate inlocui cu praf de copt.
- compozitia finala seamana mult cu cea de chec, daca ti se pare ca e prea groasa (depinde si de faina folosita) poti adauga cateva linguri de lapte
Se pune compozitia in aparatul incins, cu ajutorul unei lingurite. Se coc cateva minute, in functie de aparatul folosit. Le urmariti gradul de coacere si le tineti pana se rumenesc usor.
- eu am pus compozitia intr-un recipient ramas de la ketchup. Treaba a mers mult mai usor si mai curat
Crema de cacao:
Untul se scoate din vreme din frigider, trebuie sa fie moale cand il folosim la crema.
Ouale se mixeaza cu zaharul pudra pana se albesc. Punem vasul pe baie de aburi si amestecand continuu fierbem crema, fara a da in clocot, pana ce se infierbanta bine si incepe sa se ingroase. Dureaza in jur de 10-15 minute pana crema este gata. Dam vasul deoparte de pe baia de aburi si adaugam ciocolata rupta bucatele. Amestecam bine pana ciocolata se topeste si compozitia se omogenizeaza. Lasam sa se raceasca, amestecand din cand in cand.
Untul moale se mixeaza pana devine cremos, apoi se adauga cacaoa. Dupa ce crema de unt cu cacao s-a omogenizat incepem sa adaugam treptat, cate 2-3 linguri din crema de ciocolata, mixand dupa fiecare transa adaugata. La sfarsit se aromeaza dupa gust cu esenta de rom.
- daca crema vi se pare moale o puteti pune pentru cateva minute la frigider
Asamblare Faguri cu crema de cacao:
Punem pe masa jumatate din faguri, spritam pe fiecare cate un mot de crema. Acoperim cu un fagure neuns, unind 2 cate 2. Se dau la rece pana in momentul servirii.
Pofta buna!